Øboere skal selv gøre forsøg på at løse færge-strid

Det skabte et mindre oprør på Skarø, da politikerne i Svendborg kommune lagde op til at ændre sejlplanen for øfærgen Højestene, så den ikke længere skulle gå ind til Skarø først - og efterfølgende sejle til Drejø. Nu skal ikke mæglingsmøde mellem beboerne på Skarø og Drejø forsøge at finde en løsning.

Skal færgen Højestene sejle forbi Skarø og direkte til Drejø på den vigtige afgang i sommerhalvåret kl. 11.30 fra Svendborg. Det ønsker de på Drejø, mens skarøboerne er oprørte. Beslutningen er endnu ikke truffet, men har allerede fået konsekvenser på Skarø.. Foto: Svendborg Kommune

Ændringen vil betyde, at færgen kl. 11.30 fra Svendborg sejler forbi Skarø og direkte til Drejø. Først på tilbageturen lægges vejen forbi Skarø.

Og den påtænkte ændring skabte med det samme kritik og fik konsekvenser på Skarø. Ejeren af øens populære Café Sommersild meddelte på Facebook, at lukker caféen.

“Erhvervs- og turismeudvalget (i Svendborg kommune, red.) fjerner stort set SommerSilds forretningsgrundlag, som er afholdelse af middagsselskaber,” lød begrundelsen.

Siden er debat-bølgerne gået højt mellem øboerne, men nu skal beboerne på Drejø og Skarø forsøger at finde en løsning på konflikten uden politisk indblanding, skriver Fyns Amts Avis.

Det er Svendborgs borgmester Bo Hansen (S), der efter et møde med repræsentanter fra de to øer, har bedt dem sætte sig sammen for at finde en løsning, som begge parter kan se sig selv i.

Hvis det ikke lykkes, vil politikere beslutte, hvordan sejlplanen for 2025 skal se ud.

“Jeg tror, vi kan nå frem til noget, som er bedre end det, politikerne har lagt op til. Vi starter fra nul, og så prøver vi ad. Det vil være til alles bedste, hvis vi kan det, siger skarøboen Bjarne Madsen til avisen, men anerkender samtidig at opgaven bliver svær.

Det samme gør Lars Milling fra Drejø, der mener at chancen for enighed er fifty-fifty.

Forhandlingsmødet finder sted den 21 marts, hvor hver ø stiller med to deltagere, mens kommunens erhvervchef, Søren Bach- Hansen og havnemester Christian Steffensen skal sørge for at alle informationer kommer på bordet.

-emte

Relateret indhold

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle