Objekt fundet tæt på saboteret rørledning

Ifølge Vladimir Putin er der fundet et antennelignende objekt i det område, hvor eksplosionerne af Nord Stream rørledningen fandt sted i fjor. Fundet af et objekt bekræftes af det danske Udenrigsministerie overfor DR.

Arkivfoto..

“Specialister tror, at det kan være en antenne, der skal modtage signalet der aktiverer den eksplosive enhed, som måske har været placeret under rørledningerne,” siger den russiske præsident, ifølge nyhedsbureauet AP. Han understreger dog, at han ikke kan bekræfte noget.

“Det ser ud til, at der var flere bomber placeret. Nogle eksploderede og nogle gjorde ikke, men det er uklart hvorfor,” fortsætter han.

I Danmark bekræfter Udenrigsministeriet overfor DR, at der er “observeret et mindre objekt i umiddelbar nærhed af Nord Stream 2-rørledningen”.

Men ifølge ministeriet udgør objektet ingen umiddelbar trussel for mennesker eller skibstrafik.

Fundet skal nu undersøges nærmere af de danske myndigheder.

“Når vores myndigheder kan sige mere om denne sag, så vil de sige mere om den,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, ifølge DR.

Det står fortsat hen i det uvisse, hvem der stod bag den bevidste sabotage af rørledningen.

Fornylig breakede flere tyske medier nyheden om, at de tyske myndigheder angiveligt skulle have identificeret et skib, der blev anvendt i forbindelsen med sprængningen.

Der blev også spekuleret i, at skibet blev lejet af en gruppe på seks personer, der kunne være medlemmer af en pro-ukrainsk gruppe.

Det blev afvist af de ukrainske myndigheder og Vladimir Putin kalder ifølge to russiske nyhedsbureauer teorien for “sludder”. Han siger ifølge Reuters, at sabotagen blev udført på “statsniveau”.

-emte

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023