Nyt IMO Council valgt for 2013-2015

I fredags valgte FN’s internationale søfartsorganisation, IMO, den nye sammensætning af Rådet (Council). Danmark blev genvalgt. Rådet arbejder blandt andet med IMO’s strategiske mål og budget. IMO har 170 medlemslande.

Hvert andet år vælges 40 af disse til IMO’s Council. Landene opstiller i tre kategorier. I en årrække har der ikke været kampvalg i kategori A og B men kun i C, hvor Danmark opstillede.

For de to kommende år blev følgende lande valgt:

Gruppe A – mest betydende leverandører af international søtransport

Følgende lande blev alle genvalgt uden afstemning: Japan, Kina, Korea, Italien, Grækenland, UK, USA, Panama, Rusland, Norge.

Gruppe B - mest betydende brugere af søtransport

Følgende lande blev alle genvalgt uden afstemning: Argentina, Bangladesh, Brasilien, Canada, Frankrig, Nederlandene, Indien, Spanien, Sverige og Tyskland.

Gruppe C – stater, der ikke er valgt under A eller B, som har en speciel interesse i søtransport eller navigation, og hvis valg til Council vil sikre repræsentation af alle større geografiske områder, her blev følgende valgt:

Singapore, Tyrkiet, Sydafrika, Malta, Indonesien, Cypern, Mexico, Chile, Filippinerne, Danmark, Australien, Malaysia, Belgien, Marokko, Thailand, Peru, Bahamas, Liberia, Kenya og Jamaica.

154 lande afgav gyldige stemmer. Danmark opnåede et flot valg med 125 stemmer.

Følgende opnåede ikke valg til Council: Egypten, Saudi Arabien, Kuwait og Israel.

Council træder sammen to gange årligt. Rådet varetager tværgående organisatoriske opgaver og forbereder sådanne med henblik på vedtagelse på generalforsamlingen. Væsentlige punkter på Councils dagsorden er således IMO’s overordnede handlingsplan, hvor alle IMO’s planlagte opgaver i både komiteer og underkomiteer er samlet, og organisationens budget.

Council kan nedsætte egne arbejdsgrupper, fx de to nuværende om den strategiske planlægning af IMO’s arbejde.

Det er navnlig i forbindelse hermed, at Danmark har mulighed for at påvirke organisationen i en mere moderne og effektiv retning.

Danmark har i Council arbejdet målrettet på at sætte reduktionen af overflødigt papirarbejde på dagordenen i IMO. Gennem en række forslag, hvor Danmark var blandt initiativtagerne, lykkedes det at få sat gang i arbejdet.

Danmark er fortsat med i den styregruppe, der nu udarbejder på anbefalinger om, hvor IMO’s regler kan lettes for administrativt bøvl.

Kilde: Søfartsstyrelsen

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Esbjerg Havn får tilladelse til uddybning af sejlrenden

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Feggesundfærgen ude af drift

11.03.2024Maritimedanmark.dk

Nye forslag skal forbedre brandsikkerheden for containerskibe

27.02.2024Maritimedanmark.dk

ÆrøXpressen ligger i havn på grund af tekniske problemer.

26.02.2024Maritimedanmark.dk

Dansk-ejet tankskib angrebet af Houthier

23.02.2024Maritimedanmark.dk

Stormen Rolf aflyser færgeafgange

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle