Nye muligheder for søopmåling

Et nyt søopmålingskoncept og andre aktører end forsvaret i forbindelse med søopmåling i Grønland er muligvis på vej. Søopmålinger herhjemme kan gøres på en anden måde end den nuværende, lyder det fra miljøminister Ida Auken.

Ministeren beskriver blandt andet en model, hvor et skib med eget opmålingsudstyr skal fungere som moderskib for to mindre opmålingsfartøjer. Det nye koncept vil erstatte det nuværende koncept for søopmåling, der kun består af to mindre søopmålingsfartøjer.

Det Grønlandske Selvstyre og den danske regering har i samarbejde prioriteret, i hvilken rækkefølge der skal opmåles. Første prioritet er genopmåling af de mest besejlede ruter, derefter kommer de indenskærs ruter fra Upernavik til Kap Farvel og til sidst opmåling af områder med

erhvervsmæssig interesse. I området nord for Upernavik er opmålingerne fortsat sporadiske, ligesom østkysten kun er detailopmålt.

”Selvstyret og den danske regerings prioritering er fornuftig, men det er meget relevant, at se på om andre end forsvaret i fremtiden vil kunne søopmåle i Grønland. Jeg håber, at ministerens positive svar vil åbne op for, at flere skibe i fremtiden vil kunne bistå forsvaret i at indhente relevante data til søopmålingen af vores hav, så vi hurtigere kan få mere dækkende søkort i hele Grønland”, siger Sara Olsvig, folketingsmedlem for Inuit Ataqatigiit.

Behovet for nye opmålinger er blevet aktuelt i forbindelse med det voksende antal krydstogtskibe, der lægger vejen forbi de grønlandske kyster. Skibene sejler ofte i områder, der er dårligt eller slet ikke opmålt for at give turisterne nogle flotte oplevelser.

De store skibe sejler ofte tæt på kyster og skær.

Kravet til bedre opmåling og dermed større sikkerhed for skibstrafikken blev forstærket, da krydstogtskibet Costa Concordia sejlede på et undersøisk skær ved den italienske ø Giglio og sank.

Kilde: sermitsiaq.ag

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle