Ny Tyra-procesplatform på vej til Danmark
I dag kl. 10.15 lokal tid startede det 17.000 tons tunge procesmodul til Tyra-feltet den 9.700 sømil lange rejse vestover fra McDermotts værft i Batam, Indonesien til Nordsøen ombord på transportskibet GPO Emerald.
Foto: TotalEnergies..
Med gasprisens himmelflugt og ønsket om at blive uafhængig af Putins gas, kan det kun gå for langsomt med at
få gang i Tyra-feltet igen efter det omfattende genopbygningsprojekt.
Og nu er procesplatformen så på vej på den 30 dage lange rejse, der vil føre platformen gennem Suezkanalen, hvor transportskibet tager ekstra ballast ombord for at toppen af platformen kan passere under broen med en afstand af mindre end to meter, oplyser TotalEnergies EP Danmark og partnerne i Dansk Undergrunds Consortium.
Ved ankomsten til Tyra-feltet vil procesmodulet blive løftet på plads som den sidste af de otte platforme, der skal udgøre Danmarks nye knudepunkt for naturgasproduktion - Tyra II.
På grund af modulets enorme vægt er kun ét kranfartøj i hele verden – Heerema Marine Contractors Sleipnir – i stand til at udføre dette verdensrekordløft.
”Udsejlingen af den nye Tyra II procesplatform er en milepæl for Tyra Genopbygningsprojektet, da det markerer afslutningen på al konstruktion på land. Herefter vil det resterende arbejde på Tyra II foregå i den danske Nordsø, hvor vi har brug for fuld støtte fra offshore specialister fra Danmark og hele verden. Størrelsen og omfanget af vores nye procesplatform er imponerende, og vi ser meget frem til at få installeret og forbundet det sidste store modul med de resterende platforme på Tyra-feltet i løbet af den næste måned,” siger Lars Bo Christiansen, Tyra Genopbygningsprojektets Viceprojektdirektør for TotalEnergies EP Danmark A/S
Procesplatformen har været under konstruktion siden oktober 2018, og der er brugt mere end 18,8 millioner arbejdstimer på at bygge det.
Når det genopbyggede Tyra II er tilbage i produktion, forventes det at levere 2,8 milliarder kubikmeter gas om året, hvilket svarer til 80 pct. af den forventede danske gasproduktion.
Kilde: TotalEnegies EP Danmark.