Ny strategi i Danske Rederier

Danske Rederier præsenterede i går på et medlemsmøde organisationens nye strategi – ”Ahead of the curve”. Strategien, der rækker over perioden 2018-2021, fokuserer på uddannelsespolitik, digitalisering og teknologisk udvikling som katalysatorer for fortsat vækst i rederierhvervet .

Anne H. Steffensen .

”Vores ambition er, at Danmark skal være en førende søfartsnation, og på forkant med udviklingen i erhvervet globalt. Det kræver rammevilkår for rederierne, som kan måle sig med førende vilkår på verdensplan, og at vi som organisation aktivt præger udviklingen af rederierhvervet, og dermed baner vej for, at den globale søfart kan vokse under hensyntagen til det omkringliggende samfund,” siger Claus V. Hemmingsen.

Strategien for de kommende fire år tager afsæt i de tidligere lancerede ambitioner for en vækst i den dansk-flagede flåde på 10 procent målt i antal skibe og mere end 10 procent målt i tonnage. Derudover er ambitionen, at arbejdspladserne i land skal vokse til 7.000 ansatte samtidig med at den danske beskæftigelse til søs fastholdes.

I strategien fastlægges fem strategiske pejlemærker for Danske Rederiers arbejde de kommende år.

Udover en videreudvikling af de allerede konkurrencedygtige rammevilkår, er det en ambition at understøtte IMO som et effektivt forum for regulering, der leverer globale svar på spørgsmål som eksempelvis regulering af skibsfartens klima- og miljøpåvirkning.

Andre pejlemærker er en styrket stemme i den uddannelsespolitiske debat og et større fokus på ny teknologi og maritim innovation, der har potentiale til at forandre rederierhvervet.

Som en konsekvens af strategien er Danske Rederiers organisation lagt om i november. Med en ny organisation og et større ledelsesteam, er der afsat flere organisatoriske kræfter til at levere på de områder, som er prioriteret med den nye strategi.

”Vi har lavet organisationen om, så der er skabt bedre rum til at levere på de strategiske pejlemærker og mål. Vi ser frem til et fortsat tæt samarbejde med vores medlemmer og samarbejdspartnere, så vi kan videreudvikle dansk skibsfart med en ambition om at være et skridt foran og dermed præge dagsordenen mest muligt,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Kilde: Danske Rederier

Relateret indhold

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle