Ny motortrafikvej gavner Mols-Linien

Rejsende kan nu komme hurtigere til og fra færgehavnen i Odden på Sjælland, når den nye motortrafikvej åbner i dag, den 29. november. Åbningen betyder, at rejsetiden mellem Aarhus og Storkøbenhavn kortes ned til lige godt to timer. Mols-Linien forventer derfor vækst i antallet af rejsende.

”Den kortere rejsetid er en stor gevinst for vores passagerer, og vi forventer, at 25.000 til 30.000 flere bilister om året vil vælge hurtigfærgerne frem for køreturen over Fyn. Vi ser frem til den kommende juletrafik, hvor vi med to superkatamaraner og hurtigfærgen Max Mols i søen har mere kapacitet end nogensinde”, siger Søren Jespersen, administrerende direktør i Mols-Linien.

De 2.5 millioner rejsende, som årligt benytter sig af Mols-Liniens hurtigfærger, kan nu komme endnu hurtigere frem. Når den nye motortrafik mod Odden åbner, forkortes rejsetiden fra Aarhus til Storkøbenhavn til lige godt to timer. Motortrafikvejen er det seneste led i udbygningen af trafikåren mellem hovedstaden og Odden. Det styrker Mols-Linien som transportløsning mellem øst og vest.

Transportpolitikeren Kristian Pihl Lorentzen ser også frem til, at den nye vej tages i brug.

”Jeg glæder mig meget over, at der med åbningen af motortrafikvejen helt til Vig sker en markant styrkelse af "den flydende bro over Kattegat" i kraft af en betydelig tidsbesparelse og mere sikker vej mellem Sjællands Odde og resten af Sjælland”, siger Kristian Pihl Lorentzen, MF og Trafikordfører for Venstre.

Mols-Liniens hurtigfærger sejler op til 26 gange i døgnet mellem Sjælland og Jylland. Rederiet har til og med tredje kvartal overført 710.312 personbiler, hvilket er en stigning på 25,1 procent i forhold til samme periode i 2012.

Mols-Linien forventer, selv på trods af den voksende trafik, at få et underskud i 2013 på omkring 20 millioner kroner.

Kilde: Mols-Linien

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle