Ny havn i Nuuk skal stå færdig i 2016

Kapaciteten i den nuværende containerhavn i Nuuk er for lille, en udvidelse er derfor nødvendig. Den ny havn kommer til at koste mere end 600 millioner kroner og den skal være færdig i 2016. Beslutningen om den nye havn blev truffet tirsdag. Der er dog ikke taget stilling til finansieringen.

”Der er to muligheder. Den er ene er, at vi laver et 100 procent selvstyre-ejet selskab, og den anden at vi indgår i et partnerskab med Kommuneqarfik Sermersooq, Aalborg Havn og Royal Arctic Line. Vi skal færdiggøre forhandlingerne og så må vi se, hvad det ender med”, siger Jens B. Frederiksen Naalakkersuisoq for Infrastruktur.

Beslutningen om den nye havn vækker glæder hos Royal Arctic Line, der har presset hårdt på for en udvidelse.

”Det glæder mig overordentligt. Ikke bare på Royal Arctic Lines vegne, men på hele Grønlands vegne. Det vil betyde en forbedret infrastruktur, som vil være til fordel for hele landet, så det er rigtig dejligt” siger administrerende direktør i Royal Arctic Line til Sermitsiaq.AG.

Den nye havn kommer til at ligge på Admiralitetsøerne ud for Nuuk. Størrelsen på det nye havneareal i Nuuk forventes at blive på i alt 40.000 kvadratmeter. Den endelige beslutning om organiseringen og finansieringen af havneprojektet vil blive truffet til næste år i Inatsiartut.

På finansloven for 2013 blev der i torsdags afsat 9,5 millioner kroner til projektering af den nye havn og udarbejdelse af en VVM-rapport, der skal beskrive, hvilken påvirkning den nye havn kan tænkes at få på miljøet. At projekteringen af havnen er kommet på næste års finanslov, er vigtigt for projektets fremtid.

”Årsagen til at vi går ind og afsætter penge til det, er netop for at sikre at projektet bliver gennemført, og at der ikke bliver nogen forsinkelser i forhold til den tidsplan vi har lavet”, siger Jens B. Frederiksen.

Kilde:

knr.gl/ sermitsiaq.ag

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Laser tilbage i arbejdstøjet

11.04.2024Maritimedanmark.dk

ADP A/S henter nye markedsandeler i rekordår

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Fyret vicedirektør modtog millioner på konsulentaftale

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aarhus Havn tilbyder nu opladning til lastbiler

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn vil løfte mere

02.04.2024Maritimedanmark.dk

Hong Kong havn sejlet agterud af konkurrenter

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle