Ny bevilling sætter lup på kvinder i shipping

Den Maritime Fond har bevilget 500.000 kroner til at undersøge mere om de kvindelige ansatte i rederierne. Alt sammen for i sidste ende bedre at kunne fastholde samt øge andelen af kvinder i branchen. Kun 16 procent af de ansatte i rederierne er kvinder.

Foto: Danske Rederier..

Nu tages der endnu et stort spadestik i indsatsen med en ny undersøgelse af, hvor kvinderne arbejder, hvilke opgaver kvinderne i rederierne har, og hvilken baggrund de kommer fra. Den Maritime Fond har bevilget 500.000 kroner til undersøgelsen, som Danske Rederier og WIS Denmark (Women in Shipping) skal stå for sammen med konsulentvirksomheden Damvad.

”Vi er enormt glade for, at vi nu får muligheden for at komme et godt stykke videre med vores arbejde for at øge andelen af kvinder i branchen. Vi ved noget, men vi ved slet ikke nok. Undersøgelsen vil give indsigt i kvinders oplevelser af muligheder og barrierer som ansat i sektoren, og det er meget værdifuldt i arbejdet. Vi er taknemmelige for bevillingen fra Den Maritime Fond, som vil gavne branchen bredt,” siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

Hos netværket for kvinder i shipping WIS-Denmark glæder man sig også over udsigten til at få værdifuld viden.

”For udarbejdelse af analysen ser vi en synergieffekt ved Danske Rederiers etablerede adgang til rederierne og WIS-Denmarks netværk af kvinder i dansk shipping. Rederierne ønsker mere diversitet, men mangler konkret viden på området for at kunne tiltrække og fastholde kvinder. Derfor skal analysen klarlægge både data, samt give en uddybende research med facts, der kan hjælpe rederierne med at målrette fremtidige indsatser på området,” siger stifterne af WIS-Denmark Claire-Celine Bausager og Neele Pawlowski..

Efter planen skal rapporten lanceres til juni og blandt andet bruges til at finde ud af præcis, hvor der skal sættes ind i arbejdet med kønsdiversitet.

Den opgave vil Danske Rederier og WIS Denmark løfte i samarbejde.

Kilde: Danske Maritime

Relateret indhold

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle