Ny amerikansk Iran-advarsel til shipping

USA advarer shippingvirksomheder verden over mod at overtræde de sanktioner, der er indført overfor Iran også selvom det sker indirekte gennem et evt samarbejde med de Cosco-selskaber, der er på USA´s sorte liste. Samarbejder skal afvikles - ellers vil sanktionerne ramme, siger en topembedsmand.

“Ingen virksomhed er for stor til at blive sanktioneret og ingen virksomhed er for stor til at fejle,” fastslog David Payman, der er en ledende medarbejder i det amerikanske udenrigsministeriums afdeling sanktioner, på et møde i London.

Sanktionerne mod flere Cosco-selskaber, blandt tankskibsselskabet Dalian, der beskyldes for at fragte olie fra Iran, vil også ramme shippingvirksomheder, banker eller forsikringsselskaber, der på den ene eller anden måde samarbejder med de sanktionerede selskaber.

Sanktionerne mod Cosco-selskaberne har haft omfattende konsekvenser i shippingindustrien, hvor mange aktører er blevet tvunget til at gennemgå deres eventuelle forretninger med Cosco Shipping for at sikre, at de ikke bliver ramt af sanktionerne. Og ingen skal vide sig sikre, må man forstå på topembedsmanden: “Det er vigtigt at forstå, at intet selskab uanset jurisdiktion er i sikkerhed for amerikanske sanktioner,” sagde Payman.

Rederier, operatører, speditører, forsikringsselskaber, finansfolk, skibsmanagere, mæglere og andre relevante bør alle forsøge at sikre sig, at deres forretningsaktiviteter ikke hjælper sanktionsramte diktaturer verden over til at tjene penge gennem eksport af olie eller andre råstoffer, lød opfordringen af den amerikanske topembedsmand.

“Virksomhederne må investere i passende due diligence- og complianceprogrammer.

Jeg ved, det er dyrt og jeg ved, at ledelserne ikke synes det giver værdi. Desværre vil de se værdier forandre sig, når de skal bære høje omkostninger, der potentielt kan ruinere forretningen på grund af håndhævelse (af sanktioner, red.), fastslog David Payman.

Kilde: TradeWinds

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle