Norske færger kan blive ramt af sanktioner

Det norske rederi Havila Kystruten, der skal konkurrere med Hurtigruten på den lange rute langs den norske vestkyst, risikerer at komme i klemme på grund af de vestlige sanktioner mod Rusland. Rederiet leaser fire nye færger på ruten af et russisk leasingselskab.

Arkivfoto.

Færgerne er ejet af de russiske leasingselskab GTLK, der er blandt de største leasingselskaber i verden. Selskabet er ikke på den vestlige sanktionsliste på nuværende tidspunkt, men frygten for at det sker har allerede fået selskabets aktiekurs til at rasle ned, og de er i dag kun halvt så meget værd som de var for en uge siden.

De fire færger til Havila Kystrute har den værdi af 4 milliarder norske kroner, og er leaset ud til nordmændene på en 10-årig kontrakt.

Alle fire færger skulle være leveret for længst, men kun en af færgerne er indtil nu sat i drift, mens nummer to ventes i drift i løbet af sommeren. Det er usikkert hvornår de sidste fire færger leveres.

Forsinkelserne har ikke noget med den aktuelle konflikt mellem Rusland og Ukraine at gøre,

Topchefen for Havila Kystrute, Bent Martini, siger til NRK, at rederiet følger udviklingen meget tæt, men at han er overbevist om at det forhold at færgerne er ejet af et russisk leasingselskab, ikke vil skabe problemer for rederiet.

Redaktionen

Artikler

04.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten genoptager sejlads til Svalbard

03.06.2023|Maritimedanmark.dk

Nedslidt færge får fem år mere

03.06.2023|Maritimedanmark.dk

Svitzer Australien indgår aftale med australske fagforeninger

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Translokation og dimission på Svendborg Søfartsskole

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Bunker One tankskib klar til at levere metanol

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Nor-Shiping løber af stablen i næste uge

Copyright 2023