Norsk laks i Sushi World Cup
Som bekendt var det danske Pepe Anevski fra Umami som vandt Sushi World Cup 2013. Men også en norsk sushikok klarede sig godt, for ikke at nævne den norske laks.
Photo: The Norwegian Ministry of Fisheries and Coastal Affairs.
18 sushikokkee fra 12 lande kæmpede i forrige uge om at blive verdens bedste. Fersk, norsk laks havde en central plads som råvare i Sushi World Cup.
“Dette er en konkurrence med fokus på tradition, så vi skal være stolte af at norsk laks har fået så central en rolle i dette arrangement. Det siger meget om accepten som fersk norsk laks har fået, selv blandt nogen af de mest konservative sushikokkene i Japan, siden Norge opfandt laksesushi i 1985”, siger Henrik V. Andersen som var Norges sjømatråds udsendte til konkurrencen i Japan.
Både den svenske og norske prisvindere mener at fersk, norsk laks er den mest populære fisk på menuen i deres restauranter.
Kilde: Seafood.no