Norsk ejet tankskib i ildkamp med pirater

En kemikalietanker tilhørende det norske rederi Stolt-Nielsen blev søndag angrebet og beskudt af pirater, mens det befandt sig i Aden Bugten. Angrebet udviklede sig til en ildkamp mellem piraterne og bevæbnede vagter om bord.

Søsterskib.

Stolt Apal befandt sig på en position 75 sømil fra syd for Yemen, da to motorbåde nærmede sig tankskibet i høj fart. Bevæbnede vagter om bord på det britisk indregistrerede skib afgav flere varselsskud mod piraterne, der besvarede ilden.

Efter en kort ildkamp trak piraterne sig tilbage, uden at det var lykkedes dem at trænge om bord på den 32.798 DWT store produkttanker, oplyser sikkerhedsfirmaet Dryad Global.

Ingen om bord på Stolt Apal kom til skade ved angreb. Det vides ikke om nogen af de seks angribende pirater blev ramt.

Stolt-Nielsen tankeren fortsatte efter angrebet sin sejlads i retning mod Suezkanalen.

Redaktionen

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023