Nordjyde får international toppost

47-årige Henrik Renneberg, der i seks år har været øverste chef for Color Line i Danmark med base i Hirtshals, er forfremmet til adm. direktør for det norske rederis tyske datterselskab i Kiel i Nordtyskland. Dermed får Henrik Renneberg ansvaret for Color Lines samlede europæiske gods- og passagertrafik til Norge.

”Min opgave er at få flere gæster til at rejse med Color Line til Norge – ikke bare fra Danmark og Tyskland, men fra en række lande i Vest- og Østeuropa. Her er den største enkeltudfordring, at vi skal kunne udnytte de teknologiske muligheder til at sælge et kompliceret produkt, som ikke bare er en færgeoverfart, men en samlet oplevelse for kunderne, på flere markeder, end vi gør i dag”, siger Henrik Renneberg.

Han skal fremover lede 250 danske og tyske medarbejdere fra Hirtshals og Kiel. Et antal, der vokser til op mod 600 ansatte i feriehøjsæsonen. Tilsammen genererer medarbejderne en omsætning, der ligger langt over milliarden.

På ruten Kiel-Oslo sejler Color Line med to krydstogtskibe, mens ruterne mellem henholdsvis Hirtshals og Larvik og Hirtshals og Kristiansand besejles med to SuperSpeed-færger.

”Vi kan med andre ord rent strategisk tilbyde kunderne enten at sejle med en lidt langsommere, men til gengæld afslappende og luksuspræget krydstogtrute fra Kiel eller køre op gennem Jylland og få bilen hurtigt over Skagerrak til Norge fra Hirtshals”, siger Henrik Renneberg.

Rederiet har hentet Henrik Renneberg til Kiel af flere årsager. For det første kender han som adm. direktør for det danske selskab den tyske forretning særdeles godt gennem en række fælles projekter med Color Line i Hirtshals. For det andet har Henrik Renneberg et indgående kendskab til markedet fra sine mange år i rejse- og turistbranchen i Tyskland, Norge og Danmark, og så taler han flydende tysk.

Henrik Renneberg har blandt andet beklædt chefstillinger i store danske rejsebureauer som Benns Rejser, Robinson Scandinavia og Thinggaard Rejser, inden han i 2008 blev salgs- og markedschef i Color Line i Hirtshals, hvor han året efter blev udnævnt til adm. direktør.

Kilde: Color Line

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle