Norden bager småkager til skibene
Der er travlt i kantinen hos Norden i Hellerup for tiden. Ud over at lave mad til de 230 ansatte i rederiets hovedsæde, er personalet også i gang med at bage brunkager til besætningerne på rederiets egne skibe.
Det er fjerde år, der bliver sendt julebag ud til skibene. Første år var det købekager, men siden har det været kantinens personale der selv står for bagningen.
”Alle hjælper med til at bage småkagerne. Så snart vi har lidt tid, bager vi - det er ret tidskrævende, men vi gør det gerne”, siger køkkenchef Martin Rørsig.
I rederiets HR-afdeling bakker man op om initiativet.
”Når man befinder sig på et handelsskib langt væk fra familien og ens nærmeste, er det svært at skabe den julestemning, man kender hjemmefra. Det kan vi ikke ændre meget ved; sådan er livet til søs. Men vi ved, at besætningerne gør, hvad det er muligt for alligevel at få nogle hyggelige juledage”, siger rederiets HR-direktør, Vibeke Schneidermann.
”Der er tradition for, at kokkene gør noget ekstra ud af maden i julen, og jeg håber, at de hjemmebagte julesmåkager fra køkkenet i hovedkontoret i København, til besætningerne på de Norden-ejede skibe, er med til at markere, at nu er det altså jul - uanset hvor i verden man befinder sig.
De er tænkt som et lille kulinarisk julekort fra os herhjemme til alle de mange kolleger derude på søen”, siger Vibeke Schneidermann.
Det er ikke kun i rederiets skibe man kan nyde de brune kager. Kantinen forsyner også rederiets kontorer og gæster får også lov at smage.
Kilde: Søfartens Ledere