Nils Smedegaard Andersen er ny formand i logistikselskab

Scan Global Logistics har valgt den tidligere topchef i Maersk og Carlsberg som ny bestyrelsesformand. Det sker efter at kapitalfonden CVC Capital Partners købte sin ind som majoritetsaktionær i februar i år.

Den tidligere topchef i Maersk og Carlsberg, Nils Smedegaard Andersen er udpeget som ny formand for Scan Global Logistics i København.. Foto: SGL

Med valget af Nils Smedegaard Andersen har Scan Global Logistics (SGL) fået sin formand - og første bestyrelsesmedlem - efter CVC Capital Partners overtagelse - på plads, oplyser selskabet. 

Og med ni år i bagagen som topchef i Maersk og tidligere seks år som CEO i Carlsberg er det en særdeles erfaren herre, der nu sætter sig for bordenden i det danske logistikselskab, der nu har repræsentation i mere end 45 lande, godt 3.300 ansatte og i 2022 omsatte for 3,5 mia. dollar. 

“SGL har forvandlet sig fra at være en lokal og overvejende skandinavisk virksomhed til en globalt anerkendt aktør i transport- og logistikbranchen. Deres iværksættertilgang og unikke kundecentrerede tankegang gør det muligt for SGL at levere løsninger, der skaber værdi for kunder på tværs af alle segmenter. Jeg ser frem til at arbejde sammen med SGL for at fortsætte med at opbygge en spændende og succesfuld virksomhed gennem god service til vores kunder,” udtaler Nils Smedegaard Andersen i forbindelse med udnævnelsen. 

 

Smedegaard sidder i forvejen på formandsposten for bestyrelserne i Unilever, AkzoNobel og i Worldwide Flight Services. 

Efter sin afgang fra Maersk etablerede han i 2017 det familieejede anpartsselskab Teix Partners, der har opbygget en egenkapital på 122 mio. kr. ifølge det seneste regnskab fra 2021. 

Scan Global Partners forventer at annoncere de øvrige bestyrelsesmedlemmer i løbet af “de kommende måneder,” skriver selskabet. 

-emte 

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023