Ni pirater varetægtsfængslet i København

Københavns Dommervagt har varetægtsfængslet ni formodede pirater in absentia. Piraterne, der fysisk befinder sig om bord på de danske støtteskib Esbern Snare, sigtes for forsøg på at kapre det danske tankskib Torm Kansas.

”Retten fandt, at der var begrundet mistanke om sigtelsen. De blev varetægtsfængslet in absentia, og det betyder, at de skal stilles for en dommer indenfor 24 timer når og hvis de kommer til Danmark”, siger vicestatsadvokat Per Fiig fra Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet ifølge DR Nyheder til Ritzau.

Det er første gang i nyere tid, at formodede pirater er stillet for en dommer i Danmark.

De ni formodede pirater blev pågrebet af en specialstyrke fra Esbern den 10. November, efter at de dagen inden angiveligt havde forsøgt at angribe den danske produkttanker Torm Kansas. Det danske tankskib befandt sig på åbent hav i Det Indiske Ocean, på vej fra Sikka i Indien til Mossel Bay i Sydafrika, da angrebet fandt sted.

Piraterne nærmede sig det danske tankskib i en hurtiggående motorbåd og åbnede ild mod skibet. Den indiske besætning om bord på Torm Kansas indledte straks undvigemanøvrer, og de bevæbnede vagter om bord på skibet afgav flere varselskud mod piraterne, i overensstemmelse med de gældende regler.

Piraterne opgav herefter angrebet og trak sig tilbage uden at være trængt om bord på det danske skib.

Ingen om bord på Torm Kansas kom til skade i forbindelse med angrebet, og heller ingen af piraterne blev ramt.

Natten til søndag observerede Esbern Snare to mindre fartøjer relativt tæt på den position, hvor Torm Kansas var blevet angrebet.

Tidligt søndag morgen gennemførte Esbern Snares indsatshold støttet af den ombordværende Lynx helikopter en aktion mod de to fartøjer. De formodede pirater om bord overgav sig hurtigt uden kamp.

”Sagen ligger hos os, og vi skal nu i gang med en efterforskning. I første omgang foretager vi afhøringerne af dem via en videoforbindelse til Esbern Snare”, siger Per Fiig til nyhedsbureauet.

Muligheden for at retsforfølge piraterne ved en dansk domstol opstår ved, at piraterne angiveligt både har angrebet et dansk skib, og er blevet taget til fange af danske styrker.

Kilde DR Nyheder

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle