MSC har sat kurs mod 1. pladsen

Efter mere end et kvart århundrede kan Maersk´s tid som verdens største containerrederi målt på kapacitet snart blive fortid. MSC har med massive opkøb af brugt tonnage og en omfattende ordrebog sat kursen mod 1. pladsen blandt verdens største containerrederier.

Oversigten fra Alphaliner viser med lyseblåt, hvordan en anden dansk Søren er på vej til at overtage den i sig selv ikke så vigtige, men prestigefyldte plads på toppen af listen over verdens største containerrederier.

Søren Toft - nytiltrådt topchef i MSC - kan se frem til at trone på toppen og overhale sin gamle chef, Søren Skou, som den CEO, der råder over den største kapacitet blandt containerrederierne.

MSC nåede op på 2. pladsen i 2004, hvor rederiet siden har ligget lige under Maersk, der har indtaget toppen af listen i mere end 25 år.

Men over de sidste seks måneder har MSC brugt hundrede af millioner af dollars på opkøb af containerskibe i alle størrelse. Senest har rederiet med hovedkvarter i Schweiz opkøbt de to mindre søsterskibe Perseus og Pictor på 925 teu for godt 5 mio. dollars pr. styk ifølge mæglerfirmaet Braemar ACM.

Dertil kommer, at MSC står for en pæn del af de 147 containerskibe, der er blevet sat i ordre siden oktober i fjor, ifølge Clarkson Research Services.

Samlet set er der nu 343 skibe i ordre, svarende til 12,2 pct af den eksisterende flåde målt på teu.

Vokseværket er også stort i franske CMA CGM, der står til at overhale kinesiske Cosco som verdens tredje største containerrederi.

Til gengæld er der hverken tegn i måne eller sol på, at Maersk går i opkøbs mode. Det danske rederi satser benhårdt på at få verdens første nul-udledende container-feeder i søen allerede i 2023 og har flere gange betonet, at selskabet ikke ser behov for at øge sin kapacitet.

Et tredje vækstivrigt rederi er derimod Taiwans Evergreen, der med industriens største ordrebog står til at overhale både ONE og Hapag-Lloyd og indtage 5. pladsen på Alphaliners liste.

Kilde: Alphaliner.

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Laser tilbage i arbejdstøjet

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Somaliske pirater frigiver kapret skib

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle