MSC er fortsat ramt af IT-nedbrud

Der har nu været lukket ned for adgangen til MSC´s hjemmeside msc.com i fire dage. Også selvbetjeningsmodulet myMSC er nede. MSC holder fortsat kommunikationen om IT-nedbruddet på et minimum, men understreger, at det ikke berører rederiets drift.

MSC har ikke bekræftet det officielt. Men heller ikke afvist, at nedbruddet skyldes et cyberangreb med malware. Uanset årsagen har det nu siden fredag 10. april været umuligt at tilgå hjemmesiden msc.com i verdens næststørste containerrederi, ligesom kunderne heller ikke har haft adgang til selvbetjeningsmodulet myMSC.

Men driften i rederiet er ikke berørt, må man forstå på de tweets, som MSC har udsendt en gang i døgnet. Kunder kan fortsat komme i kontakt med rederiet via email og telefon, ligesom det fortsat er muligt at booke via de uafhængige platforme Inttra og GT Nexus. Alle afdelinger, terminaler, depoter og skibe arbejdere videre, skriver rederiet.

MSC er det tredje blandt de helt store rederier, der er ramt af IT-nedbrud i løbet af de seneste tre år. Maersk blev ramt af det absolut værste i 2017, mens Cosco blev ramt i 2018.

“Og i hvert tilfælde er det klart, at medarbejderne er den vigtigste faktor for at afbøde effekterne og sikre at virksomheden kan køre videre uden brug af de digitale værktøjer i en periode,” skriver Lars Jensen, adm. dir. i SeaIntelligence Consulting, i en Linkedin opdatering.

Han peger på, at den igangværende pandemi vil accelerere brugen af digitale værktøjer og dermed også øge afhængigheden af disse. “Frygten for cyberangreb bør ikke bremse denne udvikling. Men alle behøver at tænke nøje over, hvad deres backup planer er, og hvordan medarbejderne kan bevare deres praktiske færdigheder til at kunne klare en krisesituation, og ikke blot se udviklingen som en mulighed for at reducere medarbejderstaben i den tro, at de digitale værktøjer er ufejlbarlige,” skriver Lars Jensen videre.

Det er ifølge MSC alene hovedkvarteret i Geneve, der er berørt af nedbruddet, fordi rederiet kører med to forskellige IT-systemer, så et nedbrud i det ene ikke berører driften af det andet.

Hvornår hele netværket er genetableret skriver MSC ikke nåede konkret om i det seneste tweet. Blot at det sker “om kort tid”.

As we’ve communicated before, the recent network outage only affects HQ in Geneva. MSC operates different IT systems to separate Headquarters from the Agencies network to ensure that in case of an issue they can’t affect each other.

— MSC Cargo (@MSCCargo) April 12, 2020

Redaktionen

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle