Miljøprojekt præsenterer nyttigt værktøj

Da det EU-finansierede projekt Clean North Sea Shipping holdt afslutningskonference i Bergen, præsenterede man blandt andet en model, som kan beregne forskellige skibstypers udslip i havne. Det er der gode forretningsmuligheder i.

”Tanken med værktøjet, som er åbent for alle at anvende, er, at både havne og fartøjer skal anvende det. Havnene kan få et bedre indtryk af de faktiske udslip i havnen, mens det enkelte fartøj kan informere havnen, hvor det skal losse og laste, om sine luftudslip mere specifikt. For rederier og fartøjer kan dette blive en god forretning, i eksempelvis Port of Los Angeles har man indført et system, som gør det billigere for ”rene” skibe at anløbe”, forklarer Karina Linnér, adm. direktør for Svenskt Marintekniskt Forum, som har deltaget i projektet.

Værktøjet er blevet til ved, at den tyske partner i projektet har været ombord på 200 skibe i forskellige havne i Europa og undersøgt, hvordan de forskellige fartøjer anvender sine hjælpemaskiner, hvilket og hvor meget brændstof de bruger osv. Derefter han man grupperet de mange data efter skibstype, og det har givet en model, som kan beregne udslippet i en havn eller et kystnært område.

Projektet Clean North Sea Shipping omfatter 18 partnere fra seks lande, som arbejder sammen med det formål at mindske udledningen af udstødningsgasser fra skibe i Nordsøen.

Kilde: Sjöfartstidningen

Artikler

01.10.2023|Maritimedanmark.dk

Italiensk kystvagt redder 177 fra brændende færge

30.09.2023|Maritimedanmark.dk

Transportskib til Airbus-dele skal have hjælp af vinden

30.09.2023|Maritimedanmark.dk

Royal Arctic Line afskediger sin topchef

29.09.2023|Maritimedanmark.dk

FN fejrer 50-året for MARPOL - men der venter et betydeligt arbejde

29.09.2023|Maritimedanmark.dk

Grøn jomfrurejse kostede Maersk enorm merpris

29.09.2023|Maritimedanmark.dk

FN advarer: Udledningen fra skibsfarten kan eksplodere

Copyright 2023