Medie: Nye oplysninger peger på Rusland

Flere russiske flådefartøjer befandt sig i dagene op til sabotagen af Nord Stream rørledningerne i det pågældende område i Østersøen. Det skriver det tyske medie T-Online efter en gennemgang af åbne kilder sammen med en dansk analytiker. Militæranalytiker kalder det “bedste bud på en forklaring”.

Foto: Forsvaret..

Teorier har der været mange af. Og nu fremlægger T-Online endnu én efter at have gennemtrawlet en lang række åbne kilder som bl.a. Google Earth, satellitfotos, og russiske pressemeddelelser sammen med den danske analytiker Oliver Alexander.

Ifølge mediet skulle seks forskellige russiske skibe have sejlet rundt i Østersøen fra den 19. september, hvor en militærøvelse blev indledt.

Største opmærksomhed samler sig omkring ubådsskibet “SS-750”, som skulle have miniubåden “AS-26” med sig og angiveligt skulle have været nær gerningsområdet, før AIS-systemet blev slukket,” skriver T-online, ifølge Finans.

Og miniubåden er ifølge militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, Johannes Riber, interessant:

“Jeg kan ikke sige, om de omtalte skibe rent faktisk har været der, som det tyske medie mener at sandsynliggøre. Men hvis netop de her skibe var der, så vil de sagtens kunne udføre det sabotageangreb på Nord Stream-gasrørledningerne,” siger han til Finans.

Derfor er dette også “det bedste bud på en forklaring,” mener han. Der er fortsat ingen bud på, hvem der kunne have stået bag fra officielt hold. Hverken fra Danmark, Sverige - eller fra andre vestlige lande.

-emte

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023