Medie: Nye oplysninger peger på Rusland

Flere russiske flådefartøjer befandt sig i dagene op til sabotagen af Nord Stream rørledningerne i det pågældende område i Østersøen. Det skriver det tyske medie T-Online efter en gennemgang af åbne kilder sammen med en dansk analytiker. Militæranalytiker kalder det “bedste bud på en forklaring”.

Foto: Forsvaret..

Teorier har der været mange af. Og nu fremlægger T-Online endnu én efter at have gennemtrawlet en lang række åbne kilder som bl.a. Google Earth, satellitfotos, og russiske pressemeddelelser sammen med den danske analytiker Oliver Alexander.

Ifølge mediet skulle seks forskellige russiske skibe have sejlet rundt i Østersøen fra den 19. september, hvor en militærøvelse blev indledt.

Største opmærksomhed samler sig omkring ubådsskibet “SS-750”, som skulle have miniubåden “AS-26” med sig og angiveligt skulle have været nær gerningsområdet, før AIS-systemet blev slukket,” skriver T-online, ifølge Finans.

Og miniubåden er ifølge militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, Johannes Riber, interessant:

“Jeg kan ikke sige, om de omtalte skibe rent faktisk har været der, som det tyske medie mener at sandsynliggøre. Men hvis netop de her skibe var der, så vil de sagtens kunne udføre det sabotageangreb på Nord Stream-gasrørledningerne,” siger han til Finans.

Derfor er dette også “det bedste bud på en forklaring,” mener han. Der er fortsat ingen bud på, hvem der kunne have stået bag fra officielt hold. Hverken fra Danmark, Sverige - eller fra andre vestlige lande.

-emte

Artikler

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Fiskeribranchen samles i Aalborg

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Flere skibe har sænket farten

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Hirtshals Havn udvider direktionen

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Maritime: Der er vækstpotentiale for grøn ophugning i Danmark

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Esbjerg-virksomhed er grøn foregangsvirksomhed indenfor skibsophugning

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

“Nu kigger også større rederier efter brugt udstyr”

Copyright 2023