Markedsføring skal styrke Feggesundfærgen

Bestyrelsen for Feggesundfærgen har lanceret en ny markedsføringskampagne for at tiltrække turister ikke mindst turister, men også få erhvervsvirksomheder til i højere grad at benytte færgen, der sejler stabilt fra nordspidsen af Mors til Han Herred i Thy Kommune.

”Vi er meget tilfredse med, at Feggesundfærgen er så stabil. Den har stort set ikke været ude af drift siden indvielsen i oktober 2012, og de få gange den har været på værft, har det været planlagte servicetjek. Under servicetjekkene er der altid en erstatningsfærge sat ind. Det er et af de budskaber, vi gerne vil have frem med kampagnen. For Feggesundfærgen er en sikker og pålidelig genvej mellem Mors og Thy”, siger Viggo Vangsgaard, formand for færgebestyrelsen og 2. viceborgmester i Morsø Kommune til nordjyske.dk.

Feggesundfærgen transporterede i 2016 140.000 passagerer, 74.300 personbiler, 5.600 lastvogne og 1.900 motorcykler og cykler. Det mener færgebestyrelsen kan gøres bedre. Selskabet har derfor siden midt i februar kontaktetl cirka 50, der er informeret om sejltider, priser og potentiale ved at tage færgen.

”Vi håber, at flere virksomheder får øjnene op for Feggesundfærgens eksistens og ser mulighederne i at spare 40 procent i rabat med en virksomhedsaftale, udover selve besparelsen i brændstof til eksempelvis Aalborg”, siger Viggo Vangsgaard.

Færgebestyrelsen forsøger også at tiltrække flere turister blandt andet ved at fremhæve muligheden for at se sæler under overfarten. Der er derfor installeret kikkerter på færgen. Fodgængere får desuden mulighed for at sejle ubegrænset for kun 10 kroner.

I/S Mors - Thy Færgefart, der driver færgeruten fremlagde for nylig sit årsregnskab for 2016. Det viste et underskud på 405.768 kroner, der skal dækkes af Morsø- og Thisted Kommuner, der ejer selskabet. Egenkapitalen er negativ med et på minus 167.643.

Den nuværende Feggesund-færge blev taget endeligt i brug i slutningen af oktober 2012 og har oplevet øget trafik, da kapaciteten er væsentligt forbedret i forhold til den tidligere færge, der var fra 1958. Færge har plads til 22 personbiler eller to lastvognstog og syv personbiler.

Feggesundfærgen er den sidste færge mellem Morsø og Thisted Kommuner. Det koster årligt de to kommuner 4,2 millioner kroner at drive færgeruten. I 2015 gav færgeruten et underskud på over en kvart million kroner.

Det førte i foråret 2016 til uenighed mellem Morsø og Thisted kommune om finansieringen af en Feggesundfærgen. Thisted Kommune betaler 36 procent af regningen og Morsø Kommune 64 procent. Thisted Kommune mener den fordeling er skæv. Det gav frygt for at færgeruten måske ville blive lukket.

I maj 2015 lukkede kommunalpolitikerne Næssund-færgen, der sejlede mellem Thy og Mors, hvor der i øvrigt havde været færgerute i mindst 430 år. Morsø Kommune betalte to tredjedele af udgifterne til færgens drift og Thisted kommune den sidste tredjedel.

Kilde: nordjyske.dk

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle