Markant fald i DONGs overskud

DONG Energy kom ikke heldigt gennem årets første halvår. Koncernen blev ramt af en kombination af lavere indtægter og øgede udgifter der sammenlagt betød, at overskuddet efter skat faldt til 0,8 milliarder kroner, et fald på 2 milliarder kroner i forholdt til sidste år.

”Det er ikke et godt resultat vi leverede i første halvår. Vores indtjening (EBITDA) er som forventet, men nettoresultatet er især påvirket af, at vi har måtte nedskrive værdien af vores gasfyrede kraftværker. Det skyldes de lave kul- og CO2-priser, som gør gasfyrede kraftværker mindre profitable end kulfyrede. Den ugunstige gaspris bevirker også, at vi ikke som tidligere udmeldt, forventer at opnå samme EBITDA i 2012 som i 2011”, siger konstitueret adm. direktør Carsten Krogsgaard Thomsen.

Driftsoverskuddet (EBITDA) udgjorde 6,6 milliarder kroner i 1. halvår 2012 mod 9,1 milliarder kroner i 1. halvår 2011 og var påvirket af negative effekter fra øget spread mellem olie- og gaspriserne, bortfald af engangsindtægt i 2011 fra genforhandling af gaskontrakter, lave elpriser og lavere produktion på kraftværkerne samt omkostninger til reparation af Siri-platformen. Der var derimod en højere indtjening fra vindaktiviteterne og i Exploration & Production var både produktionen og priserne højere

De fortsat meget lave green spark spreads i Europa har nødvendiggjort en nedskrivning på 2,0 milliarder kroner på de gasfyrede kraftværker. I 2012 indgår avance ved salg af virksomheder på 2,0 milliarder kroner efter skat

For hele 2012 ventes driftsoverskuddet (EBITDA) at blive i niveauet 10 procent lavere end 2011. Det er en nedjustering i forhold til koncernens tidligere udmeldinger.

EBITDA i 2013 forventes fortsat at ligge væsentligt over både 2011 og 2012 som følge af idriftsættelse af nye aktiver samt helårseffekt fra nye aktiver sat i drift i 2012.

Kilde: DONG Energy

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted indgår langtidskontrakt med Cadeler om nyt installations-fartøj

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle