Maritime valgdebatter på vej

Danske Maritime er vært for to valgdebatter i henholdsvis København og Aalborg, hvor folketingskandidater fra et bredt udsnit af partierne skal krydse klinger om emner som global konkurrencevne, skattevilkår og forsvarsstrategi.

Danske Maritimes adm. dir. Jenny Braat er ordstyrer ved valgdebatterne ..

Debatten i København kommer til at foregå hos MAN Energy Solutions i København den 24. oktober kl. 13.00-14.30 mellem Mette Reissmann (S), Anders Havelund Krøyer (K), Carolina Magdalene Maier (RV) og Kenneth Kristensen Bernth (DF).

I Aalborg bliver scenen sat hos DESMI i Aalborg den 27. oktober kl. 14.30-16.00 for en debat mellem Torsten Schack Pedersen (V), Bjarne Laustsen (S), Mia Tang (K), Benjamin Jørgensen (SF) og Kristian Klarskov (M).

Danske Maritimes adm. direktør Jenny N. Braat styrer slagets gang ved begivenhederne, hvor emner som global konkurrenceevne, forskning, udvikling og innovation, skattevilkår, adgang til kvalificeret arbejdskraft og forsvarsstrategi sættes til debat.

Tilmeldingen er åben for alle, men der vil være et begrænset antal pladser. For mere info og tilmelding i København, klik her. For tilmelding i Aalborg, klik her.

Kilde: Danske Maritime

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023