MANTSINEN DualPower sparer CO2 og garanterer driftssikkerheden

En eldrevet kran kan hurtigt komme til kort på de danske kajanlæg, når landstrømmen slipper op. Men med MANTSINEN DualPower kan man benytte den energikilde, der er mest hensigtsmæssig – el eller diesel.

Foto: UN Mobilkraner A/S

MANTSINEN DualPower er en materiale-håndteringskran, der kan benyttes via både en elektrisk motor og en dieselmotor. Man kan skifte mellem de to motorer og altså benytte elektricitet, når det er muligt – og spare på CO2-kontoen.

Alle maskiner fra MANTSINEN 60 tons til de største MANTSINEN 300 kan leveres med el, diesel og  DualPower.

Vigtig fleksibilitet

Jørgen Andersen er salgschef i UN Mobilkraner, der er importør af MANTSINEN til det danske marked.

”Med MANTSINEN DualPower er du fleksibel og kan losse på en havnekaj, hvor man ikke har strøm tilgængelig. Og det kan man ikke regne med at have på alle kajarealer - alle havne kan have et område uden strøm, og her er det altså smart at kunne skifte til diesel,” fastslår han og uddyber:

”Især har mange af de mindre havne endnu ikke meget strøm på kajen. Vi ser dog en hastig udbygning af landstrøm, mens kravene til skibene om at begrænse CO2-udslippet vokser. De krav kan kranen også være med til at opfylde, når den kører på el.”

Lave driftsomkostninger

Jørgen Andersen påpeger, at man også kan spare på vedligeholdelseskontoen.

”Der er meget vedligehold ved dieselmotorer, man skal f.eks. skifte olie og filtre for hver 500 driftstimer, mens en motor stort set er vedligeholdelsesfri. Det giver store besparelser på driftsomkostningerne,” forklarer Jørgen Andersen og understreger:

”I stedet for at køre ’enten / eller’ har du her et koncept med én maskine, der både har el- og dieselmotor. Og kranen har samme ydeevne, uanset om den kører på el eller diesel.

OM: UN Mobilkraner

UN Mobilkraner er eneforhandler af MANTSINEN, Grove, Kobelco og Orlaco i Danmark.

UN Mobilkraner er desuden specialister i servicering af mobilkraner og har stor erfaring inden for alle typer og fabrikater. Man hjælper med beregninger og valg af den rette kran til opgaven.

Virksomheden opererer med en døgnbemandet vagttelefon og kan også tilbyde faste serviceaftaler, hvor kranerne serviceres til en fast lav pris.

UN Mobilkraner importerer og forhandler desuden nye mobilkraner i udvalgte mærker og dækker alle behov lige fra industrihavnen over byggepladsen til skrot- og genbrugspladserne.

Læs mere på www.unmobilkraner.com

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Landstrøm

Transportministeriet har igangsat udarbejdelse af et Havneatlas, der skal bidrage til at prioritere de nationale interesser i de danske erhvervshavne. Atlasset, der forventes færdig i 2023, vil bl.a. kortlægge adgang til landstrøm og ladeinfrastruktur til elforsyning af skibe i havnene. Maritime Danmark giver i dette Tema nogle eksempler på leverandører, produkter og havne der allerede i dag tilbyder landstrøm.

29.05.2023UN MOBILKRANER A/S

Sponseret

MANTSINEN DualPower sparer CO2 og garanterer driftssikkerheden