Maersk Tanker vil drive flere skibe

Maersk Tanker vil overtage den kommercielle drift af endnu flere aframax skibe, selvom rederiet i forvejen driver et rekordstort produkttankere. Topchefen målretter derfor indsatsen mod tredie-parts ejere.

Christian Ingerslev, CEO i Maersk Tanker siger til Tradewinds, at rederiet i årets første tre måneder allerede har overtaget driften af yderligere 12 skibe. Det betyder, at selskaber nu driver 56 skibe for andre ejere.

Og væksten er fortsat ind i april, så Maersk Tanker nu er oppe på at drive 60 ikke ejede skibe, siger Christian Ingerslev. “Nu har vi flere skibe i kommerciel drift på produkt-området, end vi nogen siden har haft. Det er vi stolte af, da det er en strategisk prioritet for os at vækste vores forretning med tredie-parter,” siger Christian Ingerslev.

Nu går rederiet efter at tilføje de første eksterne ejere til aframax-segmentet. "Jeg tror, der er et stort vækstpotentiale på tværs af alle fire pools og jeg tænker, at vi har resultater, der kan retfærdiggøre, at folk skulle tilslutte sig vores pools,” siger han til Tradewinds.

Udtalelserne falder efter offentliggørelsen af kvartalsregnskabet for selskabet, der viser en nedgang i det underliggende resultat fra 46 mio. dollar i 2015 til 9 mio. Dollar i 2016 og en ROI, der faldt til 2,3 pct.

“Når vi ser på resultatet er vi ikke tilfredse med at levere et lavere ROI, men vi er tilfredse med, at vi i et udfordrende marked fortsat leverer på de områder, vi har kontrol over,” siger Christian Ingerslev.

Maersk Tanker forudser et fortsat vanskeligt marked for produkttankskibe i de kommende to år, primært på grund af en stor tilgang af ny tonnage på dette marked. “Vi forventer, at markedet forbliver vanskeligt i 2017 på grund af nybygninger og høje niveauer for lagerbeholdninger, men med en gradvis forbedring fra 2018 og frem,” siger topchefen i Maersk Tankers.

Kilde: TradeWinds.

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle