Maersk Tanker overskud på 107 mio. kr.

Maersk Tanker vendte et underskud 278 millioner dollar i tredje kvartal 2012 til et overskud på 18 millioner dollar - svarende til 107 millioner kroner - for kvartalet i 2013. Omsætningen faldt til 407 millioner dollar i kvartalet fra 504 millioner dollar for perioden i 2012.

Maersk Tanker havde dog i årets første ni måneder et underskud på 217 millioner dollarmod et

underskud på 316 millioner dollar i samme periode i 2012. Omsætningen for de tre kvartaler i 2013 faldt til 1,3 milliarder dollar fra 1,5 milliarder dollar i samme periode i 2012.

Overskuddet i tredje kvartal var positivt påvirket af lavere driftsomkostninger, en bedre gennemsnitlig indtjening i produkt- og gassegmenterne, samt at der ikke var nedskrivninger som i tredje kvartal sidste år.

Faldet i den investerede kapital til 2,8 milliarder dollar skyldes primært salget af Handygas og VLGC flåden samt nedskrivninger på VLCC segmentet.

Til trods for de rekordhøje VLCC rater i juli måned var tredje kvartal 2013 overordnet set fortsat svagt for transport af råolie med faldende rater over kvartalet, da råoliemarkederne fortsat led under overkapacitet og lav efterspørgsel i Kina og USA.

Produktsegmenterne havde en nedadrettet trend i fragtraterne i tredje kvartal 2013. MR, Handy og Intermediate segmenterne var påvirket af et svagt marked i vesten, delvis afhjulpet af en stigende import af diesel til Europa.

LR2 segmentet oplevede en positiv udvikling i raterne medio tredje kvartal som følge af eksport af store mængde af jetbrændstof og gasolie fra Fjernøsten. I gassegmentet var der stigende markedsrater som følge af en betydelig eksport af gas fra USA.

Maersk Tankers har i november afgivet ordre på fire nye MR skibe til levering i 2016 med option på yderligere to skibe.

I tredje kvartal 2013 blev der leveret tre Handygas og et VLGC skib til nye ejere. De resterende fem skibe vil bliveleveret i fjerde kvartal 2013, og dermed er gassegmentet frasolgt.

Kilde: A.P. Møller - Mærsk

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle