Maersk skruer op for forventningerne

Maersk forventer efter et stærkt 1. kvartal en driftsiresultat (ebitda) for hele året på 30 mia. dollar. Det er en opskrivning med 6 mia. dollar - eller ca. 40 mia. kr. Det forbedrede resultat i 1. kvartal skyldes ifølge Maersk den fortsatte “ekstraordinære markedssituation” i Ocean.

Pengerne fosser fortsat ind hos A.P. Møller - Maersk, der oplevede et 1. kvartal, der med en omsætning på 19,3 mia. dollar og et underliggende driftsresultat (ebitda) på 9,2 mia. dollar blev bedre end forventet.

“Det forbedrede resultat skyldes den fortsatte ekstraordinære markedssituation i Ocean, som sammenlignet med 1. kvartal 2021 har medført en nedgang i volumener på 7 pct. og en gennemsnitlig stigning i fragtrater på 71 pct.,” skriver Maersk i selskabsmeddelelsen.

Maersk forventer, at de goder tider på markedet for Ocean fortsætter i 2. kvartal, men normaliseres tidligt i 2. halvår af 2022. På baggrund af volumen-udviklingen i 1. kvartal har Maersk nedjusteret forventningerne til væksten i den globale containerefterspørgsel fra 2-4 pct. til plus/minus 1 pct.

Maersk kom ud af 2021 med et rekordstort driftsresultat efter af- og nedskrivninger (ebit) på 19,7 mia. dollar. Efter opjusterringen forventer Maersk nu, at driftsresultatet i år lander på “omkring 24 mia. dollar” svarende til 167 mia. kr.

Maersk offentliggør 1. kvartsrapporten 4. maj.

Kilde: A.P. Møller Maersk

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023