Maersk presset før generalforsamling i dag

Aktiekursen har siden offentliggørelsen af Maersk´s strategi om at skille sig af med de energirelaterede aktiviteter i 2016 kun kendt en vej: jævnt ned ad bakke. På generalforsamlingen i dag skal formanden for bestyrelsen, Jim Hagemann Snabe, forsøge at vende den udvikling.

Maersk-toppen underspillede ikke omfanget af den opgave, selskabet stod overfor, da den nye strategi blev offentliggjort i 2016. Det ville tage tid og hårdt arbejde at transformere det tidligere konglomerat til en ren digitalbaseret transportforretning.

Men et kig på den jævnt faldende aktiekurs viser, at markedet er utålmodigt og kræver svar: Hvordan skal Maersk udvikle sig i fremtiden, sådan mere konkret?

Det er på den baggrund, at bestyrelsesforman Jim Hagemann Snabe kl. 10 i dag indtager podiet for at aflægge beretning på selskabets generalforsamling i Bella Center. Maersk er kommet i mål med frasalget af de energirelaterede aktiviteter - eller næsten i mål, da salget af Maersk Supply Service blev opgivet for kort tid siden. Selskabet overføres nu til den division i A.P. Møller - Maersk, der bl.a. rummer produktion af kølecontainere.

Maersk-toppen har tidligere indikeret, at selskabet i langt højere grad skal ind i transport på landjorden. Men hvordan? I dagens Berlingske udtaler topchefen i DSV, Jens Bjørn Andersen, der lige er nået i mål med det gigantiske opkøb af konkurrenten Panalpina for ca. 30 mia. kr., at han forventer, at Maersk vil holde sig fra den del af transportforretningen på land, hvor DSV tjener penge.

“Det vil være relativt surrealistisk, hvis de begyndte på det. Måske kan de gå ind og lave nogle ydelser, som ikke er i konkurrence med det, som vi laver. Det vil vi have det helt fint med,« siger Jens Bjørn Andersen til Berlingske.

Måske får vi en del af svaret på Maersk´s udfordringer i Hagemann Snabes beretning i dag. En forklaring, der skal få aktiemarkedet til at se med mere positive øjne på fremtiden for A.P. Møller - Maersk.

Redaktionen

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle