Maersk Oil vil skære geografiske områder fra
Fremover vil Maersk Oil nøje overveje strategien for de enkelte lande, hvor olieselskabet har aktiviteter. Aktiviteterne skal have en vis størrelse, ellers vil de ikke kunne forblive i olieselskabet, som i længere tid har været under pres på grund af den lave oliepris.
”Vi skal have en tilstedeværelse, der retfærdiggør at have et kontor og et egentligt selskab. Det har vi i Danmark og Storbritannien. Det prøver vi at indrette forretningen efter, og hvis vi ikke kan opnå det, så må vi stoppe, som vi har gjort andre steder”, siger Jakob Thomasen, adm. direktør for Maersk Oil.
Efter olieprisens fald har Maersk Oil reduceret omkostningerne. Mange medarbejdere er blevet afskediget, og kontorer er blevet lukket flere steder i verden. Også olieefterforskningen er blevet beskåret. For nylig kom desuden beskeden om, at Qatar ikke vil forlænge Maersk Oils kontrakt. Olieproduktionen i Qatars oliefelt Al Shaheen har hidtil udgjort 40 procent af den samlede produktion, men fra juli 2017 vil den kontrakt overgå til det franske selskab Total.
Maersk Oils resterende portefølje består af produktion i Storbritannien, Danmark og Algeriet. Desuden deltager Maersk Oil i udviklingen af det norske Johan Sverdrup-oliefelt samt det britiske Culzean-gasfelt.
”Alle de lande, som vi har i porteføljen, vurderer vi for at finde ud af, hvordan vi skal investere vores kapital. Vi kigger på, om de lande, vi er i, har den rette størrelse, og alle lande er under konstant overvejelse”, siger Jakob Thomasen.
”Vi forbereder os på, at olieprisen bliver ved at være lav, og at vi skal kunne være profitable på det nuværende niveau”, siger han.
Maersk Oil havde i første halvår en nettoomsætning på 2,3 milliarder dollar, hvilket var et fald fra tre milliarder dollar i første halvår 2015. Overskuddet efter skat faldt fra 345 til 102 millioner dollar.
Kilde: Berlingske Business