Maersk Line forudser vækst på 3-5 procent

Efterspørgslen på transport af containere vil vokse 3-5 procent i år, men fragtraterne vil fortsætte med at falde på grund af et for stort udbud, mener Lars Mikael Jensen, der er adm. direktør for Maersk Line i Stillehavsregionen.

”Der er et behov for at gøre de gennemsnitlige rater på øst-vest-ruterne profitable, og det vil afhænge af efterspørgsels- og udbudssituationen”, siger Lars Mikael Jensen.

Ifølge Maersk Line er der en tendens til, at den gennemsnitlige indtægt pr. container er faldende på grund af ratesvingningerne, der ses på nogle ruter, hvilket hovedsageligt skyldes balancen mellem udbud og efterspørgsel. Derfor er det vigtigt for rederierne at reducere omkostningerne pr. container, og effektiviseringer er følgende meget vigtige.

Maersk Line har tidligere annonceret planer om at investere tre milliarder dollar i nye containerskibe, som alle vil blive på mere end 10.000 TEU hver.

”Vi er nødt til at investere i nye skibe for at følge med den globale vækst og for at erstatte ældre skibe, som er ved at nå til slutningen af deres effektive levetid”, siger Lars Mikael Jensen og tilføjer, at rederiet vil skrotte ældre, mindre effektive skibe for at minimere omkostningerne pr. container.

Den samlede containerskibsfart har siden 2009 haft et akkumuleret tab på fire milliarder dollar. Maersk Line har dog haft overskud, som i 2014 udgjorde 2,3 milliarder dollar stigende fra 1,5 milliarder dollar i 2013.

Kilde: Big News Network

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023