Maersk Line fik overskud på 2,7 mia. kr.

Maersk Line fik i 2012 et overskud på 2,7 milliarder kroner mod et underskud på 3 milliarder kroner i 2011, en fremgang på 5,7 milliarder. Omsætningen steg fra 134 milliarder kroner i 2011 til nu 157 milliarder kroner, en fremgang på 17 procent.

Til trods for at efterspørgslen kun steg lidt, og der blev leveret et betydeligt antal nye containerskibe, var balancen mellem udbud og efterspørgsel stabil. Den nominelle stigning i kapacitet som følge af levering af nye skibe var 8,1% i 2012, men gennem slow steaming, skrotning, oplægning og aflyste sejladser lykkedes det industrien at skabe balance mellem stigningen i den effektive kapacitet og den samlede

efterspørgselsstigning på vestgående ruter.

De meget lave fragtrater i første kvartal bevirkede, at Maersk Line startede året med tab på omkring USD 8 mio. pr. dag og et tab på USD 599 mio. for første kvartal 2012. En strategi til forbedring af lønsomheden blev iværksat for at gøre Maersk Line lønsom igen, og en samlet gennemgang af aktiviteter førte til en betydelig reduktion i antal medarbejdere på hovedkontoret i juni 2012.

Strategien fokuserede på at opnå generelle ratestigninger, at opkræve tillægsafgifter, at tilpasse netværket af skibe for at understøtte de generelle ratestigninger og endelig at reducere de samlede omkostninger.

Pålideligheden af Daily Maersks service har i gennemsnit været over 98% siden introduktionen i 2011. For så vidt angår samlet pålidelighed er Maersk Line stadig det mest pålidelige rederi med en forventet pålidelighed for 2012 på 91%. Daily Maersk er blevet godt modtaget af kunderne, og den samlede kundetilfredshed er høj.

Maersk Lines flådekapacitet blev forøget med 4% til en samlet kapacitet på 2,6 mio. TEU. Flåden bestod af 270 ejede containerskibe og 326 chartrede skibe ved udgangen af 2012. Egen flådekapacitet blev forøget med 6%, idet 17 nybyggede skibe med en samlet kapacitet på 100.000 TEU blev leveret. Skibene er designet til Afrika og Latinamerika ruterne - to vigtige vækstmarkeder for Gruppen.

Ud over fokus på reduktion af omkostninger og udledning af drivhusgasser er skibene attraktive på grund af deres øgede kapacitet til kølecontainere. Derudover blev den eksisterende flådekapacitet øget med leveringen af to multi purpose skibe på i alt 36.000 DWT, mens et skib på 750 TEU blev solgt.

Den chartrede flåde blev reduceret med 65 skibe svarende til en kapacitetsreduktion på 1% til en kapacitet på i alt 1,1 mio. TEU i forhold til 2011 i forbindelse med optimeringen af netværket.

Til gengæld steg behovet for mere tonnage til at gennemføre yderligere slow steaming. Herudover ejede Gruppen fem og chartrede seks multi purpose skibe. 25 skibe på i alt 395.100 TEU er i ordre til levering i 2013-2015. De første fem af 20 Triple-E containerskibe til Asien-Europa ruten vil blive leveret i 2013.

Den globale vækst i containerefterspørgsel forventes fortsat at ligge på et beskedent niveau på 4-5% i 2013. Særligt udsigterne for Asien-Europa ruten er dystre, og den vestgående efterspørgsel forventes at forblive uændret.

Udfordringerne med hensyn til efterspørgsel er forbundet med leveringen af en betydelig mængde ny tonnage svarende til en kapacitetsstigning på 11% eller 1,8 mio. TEU. Uden store kapacitetstilpasninger forventes markedet for containerskibsfart derfor at opleve et fortsat nedadgående pres på fragtraterne i 2013.

Kilde: A.P. Møller Mærsk

Relateret indhold

17.07.2024Maritimedanmark.dk

Rederne lægger større vægt på biodiversitet

16.07.2024Maritimedanmark.dk

Torm køber otte tankskibe og sælger et

11.07.2024Maritimedanmark.dk

Ultrabulk bulkcarrier på grund ud for Sydafrika

10.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk containerskib angrebet i Det Arabiske Hav

05.07.2024Maritimedanmark.dk

Nyt projekt skal måle effekten af grønne tiltag i realtid

04.07.2024Maritimedanmark.dk

MSC råder nu over en femtedel af verdens containerkapacitet

03.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service er solgt til  DOF Group

02.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Area Sales Manager - Retrofit market

Are you a professional relationship builder with solid experience in technical sales in the maritime industry? Do you aspire to work in an environment that make vessels a greener and safer place to work?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

ROYAL ARCTIC LINE

Juniormester og Skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte , Juniormester, og Skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

24.07.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Saga Shipping A/S

Shipping Medarbejder til Skagen

Saga Shipping er en del af Wrist Ship Supply, en af verdens største skibshandler, indenfor den globale shipping industri. Vi tilbyder en bred vifte af service ydelser til den globale shippingindustri – ikke 2 dage er ens !.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark