Maersk Line dropper Oslo Havn i 2015

Verdens største containertransportør Maersk Line har besluttet at omdirigere alle anløb af Oslo Havn til havnen i Drammen på grund af forstyrrelser og forsinkelser for fragt til og fra landets hovedstad. Maersk Line begyndte allerede i februar at anløbe havnen i Drammen.

Maersk anløb i Drammen Havn.

”Maersks tilstedeværelse i Drammen er meget positivt for os. Vi ønsker flere vil se fordelen ved en intermodal havn. Med to mobile havnekraner har vi øget effektiviteten af containeroperationerne og er bedre rustet til at håndtere Maersks volumener”, siger Drammens havnedirektør Einar Olsen.

Årsagerne til ændringen er, at havnen i Oslo oplever yderligere pres som følge af fusionen af to terminaler, der forårsager et fald i produktiviteten. Rederiet ser Drammen som en særlig god erstatning, da havnen kun ligger 30 minutters kørsel fra Oslo. Desuden kan containere læsses direkte på op til 450 meter lange godstog.

Maersk Line forventer, at den nye rute vil være i drift i hele 2015. Ændringen med helt at undlade anløb af Oslo Havn trådte i kraft allerede fra den 1. april.

Kilde: World Maritime News og Drammen Havn

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023