Maersk køber op efter rekordresultat

Efter det bedste kvartalsresultat nogensinde, annoncerer A.P. Møller - Maersk i dag opkøbet af to BtoC logistikvirksomheder i henholdsvis USA og Europa. Topchef Søren Skou forventer, at det nuværende momentum fortsætter ind i 4. kvartal.

Søren Skou, CEO i A.P. Møller - Maersk.

Milliarderne vælter ind på Esplanaden, hvor en del af dem nu bruges til opkøb af den amerikanske logistikvirksomhed Visible Supply Chain Management, ligesom selskabet er på vej til at købe det hollandske logistikselskab, B2C Europe Holding.

Maersk løftede sløret for kvartalsresultat tidligere på ugen, der indeholder en omsætningsvækst på 5,2 mia. til til 14,2 mia. dollar - et EBITDA, der er vokset fra 1,7 mia. dollar til 5,2 mia. dollar, primært drevet af den eksorbitant høje indtjening i Ocean.

”Det gode resultat hænger sammen med den ekstraordinære situation i markedet, hvor flaskehalse og overbelastning på søfragt presser priserne op. Men det er også udtryk for solid fremgang med den strategiske transformation, hvor vi fokuserer på vores kunders behov for integrerede logistikløsninger i hele forsyningskæden,” siger Søren Skou, adm. direktør i A.P. Møller - Maersk A/S i en udtalelse.

“Jeg er tilfreds med den strategiske fremdrift og med vores evne til at generere værdi. Vi fortsætter med at forbedre Ocean-forretningen. Andelen af langsigtede kunde-kontrakter stiger i Ocean, og vi har en logistikforretning i hastig vækst samt en profitabel havneforretning.

De stærke pengestrømme og den ekstraordinært høje indtjening betyder, at vi kan investere yderligere, bevare momentum og udvide vores aktiviteter, også igennem opkøb og samtidig sikre attraktive afkast til vores aktionærer.

Vi annoncerer således i dag opkøb af Visible SCM og B2C Europe. Begge virksomheder komplementerer vores eksisterende netværk og møder kundernes behov for logistikløsninger til e-handel,” siger Søren Skou.

Ifølge dagbladet Børsen koster opkøbene af de to virksomheder, der begge er eksperter i e-handel, omkring 1 mia. dollar.

Og det historisk høje niveau for indtjeningen i rederiet er ifølge topchefen ikke slut endnu:

“Udsigten for tredje kvartal er positiv, og vi forventer, at det nuværende momentum i Ocean fortsætter ind i fjerde kvartal, hvilket også vil gavne vores havneforretning. Logistics & Services forventes at fortsætte den høje vækst året ud. Som vi meldte ud den 2. august, opjusterer vi vores forventninger til 2021 til en underliggende EBITDA på 18-19,5 mia. dollar, EBIT på 14-15,5 mia. dollar og frie pengestrømme på mindst 11,5 mia. dollar,” siger Søren Skou.

Rekordresultatet betyder, at afkastet på den investerede kapital er sendt op på 23,7 pct. i de senste 12 måneder - milevidt fra de 4,7 pct. som selskabet opnåede i det foregående år.

Kilde: A.P. Møller - Maersk

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Laser tilbage i arbejdstøjet

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Somaliske pirater frigiver kapret skib

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle