Maersk indgår metanol-aftale med Shanghai

Maersk har indgået et samarbejde med verdens travleste containerhavn om etablering af bunker-faciliteter for grøn metanol. Samarbejdet skal bl.a. sikre muligheden for StS bunkering af Maersk´ første containerskib til grøn metanoldrift, der bliver leveret i 2024.

Vincent Clerc, CEO i Maersk og Ditlev Blicher, chef for Maersk Asia Pacific overværede underskivelse af aftalen med SIPG. Foto: Maersk..

Med samarbejdsaftalen - et Memorandum of Understanding med Shanghai International Port Group (SIPG) tager Maersk endnu et skridt på vejen til at sikre den fornødne infrastruktur til at kunne levere grønne brændstoffer til den flåde af nye metanoldrevne skibe, som Maersk har på vej.

“Det er et vigtigt skridt, da Maersk stræber efter at sætte sig i spidsen for dekarboniseringen af end-to-end forsyningskæderne og skabe en meningsfuld miljøpåvirkning i dette årti. Vi er meget glade for at danne partnerskabet med SIPG og udnytte havnens stærke kapacitet indenfor bunkering og havnedrift,” udtaler Vincent Clerc, CEO i A.P. Møller - Maersk.

Maersk har sat som mål at nå en netto-nul udledning i 2040 og derfor bestilt i alt 19 dual-fuel containerskibe, der er i stand til at sejle på grøn metanol.

Kilde: Maersk

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023