Maersk i stort samarbejde med Microsoft

Maersk og Microsoft har indgået en flerårig aftale, der betyder, at Maersk Transport- og Logistik divisionen vil sætte Microsoft i spidsen for en produktudvikling, der bl.a.skal sikre, at det bliver muligt for kunder at tracke deres containere.

Ibrahim Gokcen, Chief Digital Officer, A.P. Møller – Maersk og Judson Althoff, EVP, Worldwide Commercial Business, Microsoft.

Maersk tager nu et stort skridt i gruppens bestræbelser på at digitalisere en stå stor del af forretningen som muligt gennem et nyt samarbejde med Microsoft. IT-giganten skal i fremtiden binde Maersk-gruppens IT-systemer sammen i en cloud-løsning, der placeres i Microsoft Azure, fremgår det af en pressemeddelelse fra Maersk.

“Vores mål er at simplificere og øge gennemsigtigheden i supply-kæderne ved at give vores kunder en nem end-to-end digital oplevelse,” siger Ibrahim Gokcen, der er chief digital officer i A.P. Møller Maersk. “Microsoft Azure er hjørnestenen i vores digitale strateg, der giver os en platform, der deles mellem alle vores transport og logistik forretninger. På Azure platformen vil vi også skabe en markedsplads for apps og digitale produkter, der kan forbedre driften og skabe grundlag for bedre forretningsmæssige beslutninger,” siger han. Ud over at forbedre kundernes adgang til at følge deres containere på transporten rundt i verden, skal Azure også være omdrejningspunktet i forhold til at indsamle milliarder af data fra driften af eksempelvis containerskibene. Big Data fra både eksterne og interne kilder kan være med til at tage de rigtige beslutninger i tide og dermed være med til at sikre en bedre og mere lønsom drift.

Damco har allerede lanceret flere digitale supply-chain løsninger, der er bygget på Microsofts Azure platform og flere app´s er på vej.

“Fremtiden for Maersk er meget spændende. Som et selskab, der tænker fremad, er det i gang med en digital transformation af dets store logistiske netværk for at skabe endnu større værdi for kunderne. Vi er enormt stolte af, at Maersk har valgt Microsoft som sin foretrukne partner for virksomhedens mest kritiske systemer og applikationer,” udtaler Judson Althoff, der er EVP i Worldwide Commercial Business i Microsoft. Parterne ønsker ikke at udtale sig om værdien af den nye aftale.

Maersk lancerede tidligere i år et samarbejde med IBM om at bruge den såkaldte blockchain teknologi til at effektivisere workflowet i forbindelse med containertransport.

Kilde: Maersk og Microsoft

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle