Maersk forventer fald i volumener på 20-25%

Maersk kommer som tidligere annonceret ud med en forbedret driftsindtjening i 1. kvartal på 1,5 mia. dollar, men forventer, at Covid-19 pandemien påvirker efterspørgslen i en grad, der vil reducere de samlede volumener med "muligvis" 20-25 pct.

Maersk tør fortsat ikke give guidance for den samlede driftsindtjening i 2020, men Søren Skou konstaterer, at selskabet er godt rustet til at ride den storm af, som pandemien skaber.

"Sigtbarheden forbliver lav i andet kvartal i 2020 grundet COVID-19 pandemien. Vi fortsætter med at servicere vores kunder og opretholde deres forsyningslinjer, men eftersom den globale efterspørgsel fortsat er signifikant påvirket af pandemien, forventer vi et fald i de samlede volumener muligvis i størrelsesordenen 20-25 pct. 2020 er utvivlsomt et udfordrende år, men eftersom vi konstant tilpasser os efterspørgslen og fortsat viser fremgang i vores transformation og finansielle resultater, så er vi godt rustede til at ride stormen af,” udtaler topchefen i A.P. Møller - Maersk i forbindelse med aflæggelse af delårsrapporten for 1. kvartal.

Driftsindtjeningen (EBITDA) steg med ca. 300 mio. dollar til 1,52 mia. dollar i forhold til samme periode i 2019.

Resultat landede på 197 mio. dollar i forhold til et underskud på 69 mio. dollar i 1. kvartal 2019.

”I årets første kvartal leverer A.P. Møller - Mærsk endnu engang profitabel vækst. Driftsindtjeningen stiger 23 pct. år-for-år, mens de frie pengestrømme i forhold til den investerede kapital (CROIC) stiger 3,5 procentpoint til 10,5 pct. Det stærke resultat kommer i et kvartal, hvor vi har oplevet væsentlige stigninger i brændstofpriserne som følge af industriens skift til skibsbrændstoffer med lavt svovlindhold, og samtidig ser vi en tilbagegang i den globale handel som følge af lock-downs i de fleste regioner. Siden COVID-19 pandemiens begyndelse har vores fokus været på vores medarbejderes sikkerhed og helbred, samt at understøtte såvel vores kunder som de samfund, vi er en del af."

"Transformationen af A.P. Møller - Mærsk fra et diversificeret konglomerat til et integreret container logistikselskab bliver yderligere bekræftet i dette kvartal. Trods

svære omstændigheder formår vi at servicere, forbinde og digitalisere vores kunders

forsyningslinjer og samtidig præstere en indtjeningsvækst og øge vores frie pengestrømme," udtaler Søren Skou.

Omsætningen i A.P. Møller - Maersk steg en anelse fra 9,54 mia. dollar til 9,57 mia. dollar, men fremgangen her var i lighed med fremgangen i driftsindtjening og resultat bedre end forventet af analytikerne.

"A.P. Møller Mærsk har aflagt et kvartalsregnskab, som er noget bedre end forventningerne. Den reelle styrkeprøve kommer i det indeværende kvartal, hvor global nedlukning for alvor vil trække økonomiske tænder ud af maskinrummet," skriver Per Hansen, der er investeringsøkonom hos

Nordnet, i en kommentar til regnskabet.

Søren Skou: “This has been an unprecedented and extraordinary quarter due to the global COVID-19 pandemic. A.P. Moller-Maersk has focused on protecting our people, serving our customers and helping the societies, that we are a part of, to fight the virus.”#Maerskresults #Maersk pic.twitter.com/MxcZGuIR9y

— Maersk (@Maersk) May 13, 2020

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle