Maersk Drilling får stor kontrakt

Maersk Drilling er blevet tildelt en ny hovedkontrakt i Nordsøen for den kombinerede boring og produktion for jack-up riggen Mærsk Inspirer af Repsol. Kontrakten har en varighed på fem år med option for op til yderligere fem år på Yme feltet i Norge.

”Denne kontrakt med Repsol er et meget stærkt eksempel på et tidligt engagement mellem et olieselskab og en bore-entreprenør. De indledende diskussioner startede for over to år siden og har krævet et tæt samarbejde mellem de involverede parter for at muliggøre projektet”, siger Lars Ostergaard, Chief Commercial Officer for Maersk Drilling.

Riggen skal ombygges før arbejdet kan påbegyndes.

Efter modifikationsarbejde af produktionsmodulet forventes det, at riggen kan påbegynde driften på Yme-feltet allerede i 4. kvartal 2019.

Mærsk Inspirer blev bygget i 2004 og ombygget i 2007 til både bore- og produktionsplatform på Volve-feltet for Statoil. Kontrakten endte i starten af 2017 efter 10 års vellykket drift for Statoil. I dag er jack-up riggen den eneste aktive i Nordsøen med disse unikke dual-muligheder.

Kontrakten med Repsol kommer efter en række nye kontrakter og kontraktforlængelser for Maersk Drilling de seneste måneder. Maersk Drilling underskrev i tredje kvartal to nye kontrakter og to kontraktudvidelser. I oktober måned, der først tæller med i 4. Kvartals regnskab, ar Maersk Drilling indgået endnu to nye kontrakter og to yderligere kontraktudvidelser.

”Med dagens meddelelse og de kontrakter, der blev underskrevet i løbet af 3. kvartal og efterfølgende, har vi tilføjet lidt over syv år og 564 millioner USD til ordrebogen. Maersk Drillings kontraktdækning er fortsat en af de stærkeste i branchen, og det glæder mig at se, at vi er i stand til at lande vigtige kontrakter på nøglemarkederne i et meget udfordrende erhvervsklima, siger Jørgens Madsen, administrerende direktør for Maersk Drilling.

Kilde: Maersk Drilling

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted indgår langtidskontrakt med Cadeler om nyt installations-fartøj

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle