Mærsk-chefer skal søge deres eget job

Et stort antal ansatte med titel af Director er blevet bedt om at søge deres eget job hos Maersk Line. Den dramatiske proces er allerede i gang i hovedsædet på Esplanaden i København, og det har ifølge anonyme kilder skabt både uro og frustration.

Den barske ordre til afdelingscheferne, som "Director" reelt er betegnelsen for, er en direkte konsekvens af den spareplan for containerrederiet Maersk Line, der blev præsenteret i sidste uge. Her kom det frem, at der skal fyres op til 3.000 ud af 25.000 ansatte i Maersk Line på globalt plan. Det skriver Business.dk.

I en kommentar til manøvren siger Angela Brink fra Group Communication iA.P. Møller - Mærsk:

"Vi har en meget nøje tilrettelagt proces i forbindelse med reorganiseringen af Maersk Line.Målet er, at vi beholder det optimale team til at gennemføre den nye strategi samtidig med, at vi behandler de medarbejdere, der forlader os, ordentligt.Processen medfører kun, at der skal søges, når der er tale om nye job, eller hvis der er væsentlige ændringer i kravene til jobbet. Når man må sige farvel til op mod 3.000 medarbejdere, er det klart, at der vil være nogle gode og dygtige imellem, og det beklager vi."

Markedsstrateg Christian Tegllund Blaabjerg fra Saxo Bank mener, at virksomheden ville være bedre tjent med regulære fyringer af de medarbejdere, der har klaret sig dårligst.

"Det vil alle kunne forstå. Nu trækker man processen i langdrag, og det vil skabe mismod rundt omkring i organisationen. Derudover risikerer de også, at nogle af de medarbejdere, som ledelsen havde tænkt sig at beholde, går til et andet job i en anden virksomhed. Det er jo ikke dumme mennesker, de har ansat på Director-niveau og opefter i Mærsk", siger Christian Tegllund Blaabjerg til Busieness.dk.

Ansøgningsprocessen ventes afsluttet i næste uge.

Det har ikke været muligt at træffe den nyudnævnte HR-chef Bill Allen fra A. P. Møller - Mærsk.

Kilde: Business.dk

Relateret indhold

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Stormflod kostede én million på bundlinjen

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Borgmester vil have advokatundersøgelse af økonomisk krise

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle