Maersk-aktie nu faldet med mere end 10 pct

Underskuddet på 239 mio. dollar i 1. kvartal i den fortsættende del af A.P. Møller - Maersk skuffer investorerne, der over middag har sendt aktien ned med 10,4 pct. Topchefen kalder resultatet for "utilfredsstillende".

Omsætningen stiger i Ocean, der er den største del af Maersk-forretningen, men indtjeningen følger ikke med.

"Maersk tjener ikke nok penge i første kvartal og det skuffer investorerne.Specielt på omkostningssiden halter det, siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Maritime Danmark.

"Det er ikke noget specielt postivt billede, der tegner sig af industrien i øjeblikket. Men Maersk-resultatet står i kontrast til flere af konkurrenterne, f.eks Hapag-Lloyd. Investorerne skal måske vende sig til, at Maersk ikke længere er det bedst indtjenende rederi," siger han.

A.P. Møller - Maersks topchef kalder resultatet for utilfredsstillende. "Det, vi først og fremmest er skuffede over, det er resultatet i vores oceansegment. Vi vokser voldsomt på omsætningen, men det forplanter sig ikke til bundlinjen, hvor vi leverede et tab i det segment og derfor i hele den fortsættende forretning i A.P. Møller Mærsk," siger Søren Skou til TV 2.

Morten Imsgard peger på, at et af de store problemer er overkapacitet i markedet, der med et stort inflow af nye skibe i år, ikke ser ud til at lette.

"Derfor er det enormt vigtigt, at de skrøbelige fragtrater ikke påvirkes negativt i den kommende tid,"

Et fald i de gennemsnitlige fragtrater på 100 dollar/FFE vil koste A.P. Møller - Maersk 1 mia. dollar i tabt EBTIDA, oplyser virksomheden.

"Det problematiske for Maersk er, at man skal holde øjet på bolden på den korte bane samtidig med, at man skal transformere virksomheden. Man får ikke arbejdsro og det er svært at tjene penge i industrien i øjeblikket," siger Morten Imsgard.

Vil kursen rette sig i løbet af dagen? "Det kommer nok an på, hvad topledelsen kan sige på deres konference-call senere i dag. Men det er problematisk, at de tilsyneladende ikke længere er bedst til at styre omkostningerne. Samtidig lurer geopolitiske usikkerheder - fx. en handelskrig mellem USA og Kina," siger han.

Opdatering 13.35:

Topledelsens forklaringer og Q&A ved telefon konferencen kl. 11 har ikke vendt nedturen for Maersk-aktien. Tvært imod er den faldet yderligere og er nu nede med 10,4 pct.

"Sådan en dag som i dag er det rart, at man har en politik om aldrig at kommentere på aktiekursen,« siger Søren Skou til Finans.

Maersk-aktien handles lige nu til en kurs omkring 8.595 kr - milevidt fra det seneste års højdespring i juli, hvor en aktie kostede 13.430 kr.

Redaktionen

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle