Lukning af CT Offshore koster 142 jobbet
I marts besluttede A2SEA at lukke datterselskabet CT Offshore ned på grund af mangel på arbejdsopgaver til fartøjerne. Det har ført til afskedigelse af 142 ansatte. De har alle modtaget deres opsigelse, oplyser A2SEA til Maritime Danmark.
”36 funktionærer og 106 søfolk er opsagt i CT Offshore. De har alle modtaget deres opsigelse. Sidste projekt, kabler på DONG Energys Gode Wind, blev afsluttet 26. februar” skriver Mette Jørvad, Senior Manager, Communication & Marketing hos A2SEA i en mail til Maritime Danmark.
Kabellægningsskibet Sia og tre mindre support- og undersøgelsesfartøjer, Nico, Line og Sander2, samt deres udstyr hos CT Offshore er ude af drift og sat til salg. Alle fire fartøjer har for et stykke tid siden afsluttet deres nuværende arbejde. Indtil videre er Line blevet solgt.
”Der er ingen aktiviteter i CT Offshore overhovedet. I løbet af de næste par måneder skulle alt udstyr gerne være solgt eller afviklet ”, skriver A2Sea i meddelelsen.
A2SEA besluttede midt i marts at sælge eller oplægge i alt seks af sine installations- og servicefartøjer, her iblandt de fire CT offshore skibe. Afgørelsen betyder også oplægning af de to installationsfartøjer Sea Jack og Sea Power, som vil blive forsøgt solgt.
”Vi stod over for enten at skulle satse på at investere i nye og større fartøjer med moderne udstyr, der måske ikke var tilstrækkeligt arbejde til, eller afvikle aktiviteterne. Vi valgte den sidste løsning”, sagde CEO Jens Frederik Hansen, A2SEA, til Maritime Danmark i marts, da lukningen af CT Offshore blev meddelt.
Seks fartøjer, som A2SEA drev for DONG Energy har fået anden operatør. Den danske del af Northern Offshore Services, NOS, fik fra 1. april kontrakten på operation af mandskabs- og servicefartøjerne, som Dong Energy bruger til service af havmølleparker i dansk farvand. Overtagelse af kontrakten er uden betydning for mandskab eller skibe oplyste NOS dengang til Maritime Danmark. Redaktionen