Lederne Søfart skifter formand og droppes af Ledernes Hovedorganisation

Formanden for Lederne Søfart, Jens Marquard Sørensen har valgt at trække sig af familiemæssige årsager efter blot et år som formand. Samtidig har Ledernes Hovedorganisation valgt at opsige samarbejdet med Lederne Søfart fra april næste år.

Sven Thormod Petersen er valgt som ny formand for Lederne Søfart.. Foto: Lederne Søfart

Som ny formand har Lederne Søfart valgt den 64-årige Sven Thormod Petersen, der tiltræder i en turbulent tid for fagforeningen.  

Lederne Søfart har en sag kørende mod Danske Rederier, der valgte at se bort fra Lederne Søfart som overenskomstpart efter sammenlægningen af de to arbejdsgiverorganisationer DRO1 og DRO2 og i stedet valgte at gå med Metal som modpart. 

 

Og det er - fremgår det af et nyhedsbrev fra Lederne Søfart - bl.a. uenighed om synet på denne sag, der har fået Ledernes Hovedorganisation til at opsige samarbejdet, der blev etableret i 2018. 

 

“Bestyrelsen for Lederne Søfart tager dette til efterretning og sætter nu turbo på arbejdet med at sikre en ny version af foreningen, hvor vi også fremover vil stå stærkt på de områder, hvor vi i dag har trukket på de fælles faciliteter med Ledernes Hovedorganisation, samtidig med at vi vil kunne udnytte mulighederne ved at stå frit og selvstændigt,” skriver den nye formand i nyhedsbrevet. 

Sammen med den nye næstformand Barbara Weinschenck vil bestyrelsen nu bruge et par måneder på at overveje, om foreningen skal finde en ny samarbejdspartner eller “vil stå stærkest alene”. 

Bestyrelsen vil være klar med en indstilling på den ekstraordinær generalforsamling, der afholdes den 21. september i år. 

Lederne Søfarts anlagte sag i Arbejdsretten mod Danske Rederier skal afgøres af tre højesteretsdommere på grund af sagens principielle karakter. 

Det blev parterne enige om ved et indledende retsmøde i april. 

-emte 

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023