Lederne Søfart dropper konflikt trods flertal

Selvom en afstemning blandt navigatørerne viste et flertal for at gå i konflikt, valgte bestyrelsen i Lederne Søfart at droppe dette kampskridt. I stedet vil fagforeningen nu gå rettens vej for at tvinge Danske Rederier til at anerkende Lederne Søfarts forhandlingsret i forhold til overenskomster.

Jens Marquard Sørensen, fmd. Lederne Søfart. .

Rederier med danske navigatører blandt medarbejderne bliver ikke kastet ud i konflikt fra 1. april, selvom et flertal blandt de medlemmer, der valgte at stemme, ønskede at tage dette skridt, som også var anbefalet af bestyrelsen.

“Der er et flertal, som har stemt for at gå i konflikt, men vi må også konstatere, at det kun er 30 pct. af de medlemmer, som er under overenskomsten, der har stemt. En stemmeprocent på 30 er i en fagforeningskontekst pænt, men bestyrelsen mener alligevel ikke, at det er tilstrækkeligt. Derfor har vi i bestyrelsen valgt ikke at indstille til at gå i konflikt,” skriver formanden for Lederne Søfart, Jens Marquard Sørensen til medlemmerne.

I stedet planlægger foreningen nu at få arbejdsrettens ord for, at Danske Rederier “handler i strid med overenskomsten, når de ikke forhandler navigatørernes overenskomst med os”.

“Vi er i tæt dialog med en advokat, der rådgiver os, og vi er derfor ved at se ind i, hvordan en konkret anklage skal se ud. Vi orienterer jer selvfølgelig så snart, der er nyt om den del,” skriver formanden.

I Danske Rederier er direktøren for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse, Anne Windfeldt Trolle godt tilfreds med, at konflikten er aflyst.

“Vi er naturligvis glade for, der ikke kommer konflikt. Samtidigt kan vi afvise al snak om, at vi skulle have handlet i strid med overenskomsten, og at vi skulle have svigtet den danske model. Derfor tager vi også truslen om en retssag med ophøjet ro,” hedder det i en udtalelse fra direktøren.

Danske Rederier organiserer omkring 80 pct. af de danske navigatører, men blev sat uden for døren som overenskomstpart, da Danske Rederier i oktober i fjor valgte at sammenlægge sine to arbejdsgiverforeningen DRO I og DRO II under navnet Danske Rederier Arbejdsgiver.

Ved den lejlighed blev Dansk Metal, der havde overenskomsten på DRO I området den fortsættende part.

-emte

Relateret indhold

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Stormflod kostede én million på bundlinjen

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Borgmester vil have advokatundersøgelse af økonomisk krise

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle