Lauritzen Fonden uddelte 700.000 kroner

Lauritzen Fonden blev onsdag 700.000 kroner fattigere, da en af landets mest prestigefyldte skuespillerpriser blev uddelt på Skuespilhusets Store Scene: Lauritzen-prisen 2011. For første gang blev der i år uddelt hele 6 priser.

Fotograf: Michael Jørn Molter.

Lauritzen-prisen til henholdvis bedste Mandlige og Kvindelige Skuespiller på 250.000 kroner gik i år til Ulf Pilgaard og Lene Maria Christensen.

De fik værdig konkurrence fra henh. Thure Lindhardt og Anders W. Berthelsen samt Signe Egholm Olsen og Lane Lind, som alle modtog 10.000 kroner for at have opnået en nominering. Det var i øvrigt første gang i prisens historie, at der var nomineringer til Lauritzen-prisen.

Indtil i år blev der foruden de to hovedpriser også uddelt fire rejselegater á 25.000 kroner. De er nu afløst af fire nye priser, som hylder stærke visioner, de kreative folk i kulisserne, overraskelsesmomentet og den store danske talentmasse.

Visions-prisen på 100.000 kroner blev tildelt Mungo Park for sit mod til at turde satse, sprænge rammer og gennemføre en stærk kunstnerisk vision.

Backstage-prisen på 50.000 kroner blev tildelt manuskriptforfatter og leder af manuskriptlinjen på Den Danske Filmskole, Mogens Rukov, for sit formidable aftryk på dansk film gennem en menneskealder.

Wauw-prisen på 30.000 kroner gik til Ina-Miriam Rosenbaum for at vende op og ned på såvel race og køn i sit spiddende præcise portræt af Joseph Goebbels i forestillingen Hitler on the Roof.

Endelig gik de to talentpriser Believe-in-You-prisen på 10.000 kroner til instruktøren May el-Toukhy og skuespilleren Nikolaj Bjørn-Andersen.

Om Lauritzen-prisen

Lauritzen-prisen går på tværs af scenekunsten, film og tv-dramatik og tildeles hvert år en mandlig og en kvindelig skuespiller, der har markeret sig med unikke skuespillerpræstationer enten på teatret, i biografen, i et radiodrama eller i en tv-serie.

Prismodtagerne udvælges af en priskomité bestående af teaterkritiker Lars Wredström Wallenberg, teater- og filmkritiker Rikke Rottensten, fiktionschef v/ DR Ingolf Gabold, sceneinstruktør Geir Sveaass, Jan Lauritzen som repræsentant for Lauritzen-slægten, Lauritzen Fondens formand Jens Ditlev Lauritzen og fra i år rektor på Den Danske Filmskole, Poul Nesgaard.

Blandt de mange tidligere modtagere af henholdsvis Lauritzen-prisen og Henkel-prisen kan nævnes så prominente navne som Paprika Steen, Olaf Johannessen, Ditte Hansen, Jesper Langberg, Nicolas Bro, Henning Jensen, Trine Dyrholm, Søren Sætter-Lassen, Sofie Gråbøl, Jens Jørn Spottag, Dejan Cukic, Malene Schwartz, Lisbet Dahl, Birthe Neumann, Susse Wold, Ulla Henningsen, Kirsten Lehfeldt, Bodil Udsen, Ghita Nørby og Bodil Kjer som den allerførste modtager i 1965.

Lauritzen-prisen er skænket af Lauritzen Fonden, som er en erhvervsdrivende fond med almennyttige aktiviteter, der bl.a. støtter en række humanitære og sociale aktiviteter, kultur og dansk foretagsomhed samt yder legater til fremme af søfartens og søfarendes interesser.

Kilde: Lauritzen Fonden

Maritimedanmark.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Relateret indhold

23.04.2025West-Marine A/S

Sponseret

Levering af maksimal komfort

14.04.2025Maritimedanmark.dk

Martec Skagen får ny førstemand

10.04.2025Maritimedanmark.dk

Havbundsundersøgelserne er gået i gang i Lillebælt

09.04.2025Maritimedanmark.dk

DSV køb af DB Schenker er godkendt af EU

07.04.2025Maritimedanmark.dk

Fransk gigant satser stort på kunstig intelligens

04.04.2025Maritimedanmark.dk

Monjasa flytter bunkerskib til Den Mexicanske Golf

26.03.2025Maritimedanmark.dk

Blue Water-koncernes resultat i voldsomt fald

14.03.2025Maritimedanmark.dk

Dan-Bunkering ansætter tørlast- og brændstofleverandør chef

Jobmarked

Se alle

Beredskabsstyrelsen

Beredskabsstyrelsen søger en medarbejder med maritim baggrund til nautiske myndighedsopgaver i afdelingen Sikre Farvande i Korsør

Vil du gøre en forskel i spændingsfeltet mellem maritim faglighed, myndighed, analyse og formidling? Så er du måske vores nye kollega.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

08.06.2025

Samsø Rederi

Maskinchef til HSC LILLEØRE/Samsø Rederi.

Du er Maskinist med sønæringsbevis som Maskinchef, eller Maskinmester med sønæringsbevis af 1’grad.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

24.05.2025

Marstal Navigationsskole

Maritim underviser til Marstal Navigationsskole

Vil du være med til at uddanne fremtidens besætning i den maritime branche? Brænder du for at deltage i udviklingen af bæredygtighed i skibsfarten i alle dens former? Vil du arbejde med videbegærlige mennesker i et studiemiljø med nærvær og åbenhed?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

14.05.2025

Småøernes Færgeselskaber

Skipper-/Styrmand. Hundested – Rørvig Færgefart A/S

Hvis du har lyst til at være en del af en hyggelig færgeoverfart i Nordsjælland, er her muligheden. Overfarten betjenes af 2 færger ”Isefjord” og ”Nakkehage”, som er henholdsvis 2 og 3 mands betjente – i spidsperioderne (højtider og ferier), sættes begge færger i drift, i lavsæsonen er der en færge i drift ad gangen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Furuno Danmark A/S

Teknisk Service & Support Manager

FDK, en førende aktør inden for maritim elektronik, søger en erfaren og dynamisk leder af vores service- og tekniske afdelinger. Med base i Hvidovre vil du få ansvaret for at sikre, at vores serviceafdelinger opfylder virksomhedens målsætninger og værdier relateret til professionel tekniske support til vores kunder.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

29.04.2025

Odense Havn

Sælger

Er du købmand af natur og har en naturlig nysgerrighed for at lære om vores kunders forretninger? Brænder du for løsningssalg og er drevet af at skabe resultater både selvstændigt og i samarbejde med dine kolleger? Så kan du blive en del af Odense Havns kommercielle team, hvor du fra første dag vil kunne mærke vores begejstring for det, vi laver.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Køge Marina

Havneassistent til Køge Marina

Køge Marina søger en dygtig allround håndværker med maritim interesse, som fremover kan være vores nye havneassistent

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.05.2025

Hanstholm Havn

Havneassistent til Hanstholm Havn

Da én af vores dygtige medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, er der nu en unik mulighed for at blive en del af et godt team i den maritime afdeling.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

15.05.2025

Teknika

Vil du være med til at uddanne fremtidens ledere på Teknika – Copenhagen College og Technology and Marine Engineering?

Teknika søger en adjunkt eller lektor til undervisning i ledelse. Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

18.05.2025

Teknika

Vil du være med til at uddanne fremtidens grønne og blå maskinmestre på Teknika – Copenhagen College og Technology and Marine Engineering?

Teknika søger lige nu en adjunkt eller lektor til undervisning i termiske maskiner og anlæg. Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, så de er klædt på til at lede vejen inden for grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.06.2025

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
Free Fall Add-On (afholdes løbende)

The purpose of the course is to give the delegate knowledge to procedures related to launch, navigation and recovery of a freefall lifeboat as described in STCW code Section B-I/14 1.1 and 14 1.2 The Course is a Add-On to Certificate in Survival craft and rescue boats A-VI/2-1

Dato

17.09.2024

Tid

16:00

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark