Laura Maersk bliver flittig gæst i danske farvande

Når Maersk´ netop navngivne og metanoldrevne containerskib, Laura Maersk, sættes ind i Østersøen blive det med fast anløb i havnen i Fredericia, skriver havneselskabet ADP i en pressemeddelelse.

Navngivningen af verdens første metanoldrevne containerskib ved Langelinie i går blev foretaget af EU Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, der her ses flankeret af Maersk-toppen og skibets officerer. Nu bliver skibet en fast gæst i både Kalundborg og Fredericia.. Foto: Maersk

Fredericia Havn bliver en del af skibets rotation mellem Bremerhaven, Helsingborg, Halmstad, Kalundborg, Fredericia - og det glæder chefen for ADP A/S.

“Det glæder mig, at vores værdifulde og strategiske samarbejde med Maersk nu viser sig med et fast anløb med verdens første metanoldrevne containerskib. Anløbet er næste skridt i udviklingen af den første europæiske, grønne transportkorridor, som vi er godt i gang med at realisere. Fredericia Havn og Taulov Dry Port er et stort knudepunkt for import og eksport for hele Danmark, og kunderne efterspørger løsninger til nedbringelse af klimaaftrykket.

For os som havn er det et virkeligt stort skridt og et vigtigt konkurrenceparameter. Men størst af alt er det et virkeligt stort bidrag til den grønne omstilling af transportsektoren, at Maersk indsætter verdens første metanol containerskib. Det bliver et meget vigtigt skridt til nedbringelse af klimaaftrykket” siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S.

Feeder-containerskibet Laura Maersk, der har en kapacitet på 2.100 teu, får første anløb i Fredericia den 1. november, oplyser ADP A/S i en pressemeddelelse.

-emte

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Hempel åbner ny fabrik i Kina

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

Copyright 2023