Kornaftale forlænget i sidste øjeblik

Dagen før den eksisterende aftale om eksport af korn fra Ukraine - den såkaldte Black Sea Grain Initiative - udløb, er den indgået en ny aftale. Men det er uenighed mellem Ukraine og Rusland om, hvor lang tid aftalen løber.

Den ukrainske regering siger at den nye aftale løber 120-dage, mens Rusland hævder at aftalen kun gælder 60 dage.

Den tyrkiske præsident Recep Erdogan, der har været fødselshjælper på aftalen, bekræfter at aftalen er indgået, men præciserer ikke hvor lang tid aftalen løber. Aftalen, der gør det muligt at eksportere korn og andre afgrøder fra ukrainske havne gennem Sortehavet, blev første gang indgået sidste sommer mellem Rusland, Ukraine og Tyrkiet med FN for bordenden og siden forlænget.

Den nuværende aftale udløb den18. marts.

Siden aftalen blev indgået i juli i fjor er der blevet eksporteret 22 mio. tons korn og andre afgrøder fra ukrainske havne.

-mauh

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023