“Kæmpe milepæl” for dansk atom-startup

Det danske atomenergiselskab Seaborg Technologies har indgået et samarbejde med Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) og skibsværftet Samsung Heavy Industries med henblik på at levere flydende atomkraftværker baseret på smeltet-salt teknologien.

Ill.: Seaborg Technologies..

I en ikke så fjern fremtid kan den danske virksomhed få en nøglerolle i at levere pramme med modul-opbyggede kraftværker baseret på Seaborg Technologies CMSR-saltreaktor teknologi.

“Vi er en lille dansk startup-virksomhed, og vi har ikke nuklear industri i Danmark. Vi bliver partner med et af de største skibsværfter i verden og en af de største nuklearoperatører i verden. Det er en kæmpe milepæl,” siger Jonas Stampe, Chief Business Officer i

Seaborg Technologies. ifølge Berlingske.

Konsortiet har sat et mål om at levere det første flydende kraftværk i 2028, men det er fortsat forbundet med usikkerhed, da teknologien endnu ikke er godkendt, hvilket KHNP, der driver Sydkoreas 25 atomkraftværker skal hjælpe med.

Det første anlæg skal efter planen kunne levere 200 MWe (Mega Watt Electric), men selskabet vil senere bygge et anlæg på 800 MWe, der kan levere strøm til to millioner husstande uden udledning af CO2.

Da teknologien bygger på flydende salt i stedet for vand, kan reaktoren ikke nedsmelte, som et traditionelt atomkraftværk, hvilket gør det meget sikrere.

“Skulle der ske en ulykke eller opstå problemer i forhold til reaktoren, vil saltet størkne og indkapsle brændslet. Du vil på den måde ikke få udslip,” siger Jonas Stampe.

Kilde: Seaborg Technologies & Berlingske.

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023