Juleskibet kommer til Køge for 23. Gang

Besøg Juleskibet i Køge og få en lille bid af Bornholm, når M/F Povl Anker omdannes til et kæmpe flydende julemarked. Arrangementet løber af stablen i weekenden den 30. november og 1. december, når rederiet Færgen flytter den bornholmske julestemning til Baltic Kaj i Køge Havn.

”Juleskibet er år efter år en kæmpe succes med tusindvis af juleglade handlende, som vil have bornholmske godter med hjem til julebordet og bornholmsk producerede gaver til at lægge under årets juletræ. Normalt besøger 6.000-7.000 personer Juleskibet i løbet af de to dage, og vi glæder os meget til at byde alle velkommen om bord”, siger Anita Jakobsen Aird, projektleder for Juleskibet.

Ganske som den plejer, slår Juleskibet M/F Povl Anker bovporten op til bornholmsk julemagi for flere tusinde besøgende. I år er der hele 55 udstillere med, inklusiv 10 nye. Færgen kaster anker i to dage og giver køgensere, københavnere og folk i al almindelighed mulighed for at tanke op til det helt store julebord.

Om bord på Juleskibet kan man finde en lang række bornholmske specialiteter - blandt andet lokalproduceret bornholmsk ost, ægte Bornholmersennep, tyggevenlige karameller og levergodbidder til de firbenede venner. Samtidig kan man gøre sig et par gode julegaveindkøb, og der er både hårde og bløde pakker at hente. På juleskibet findes der nemlig også en række stande med bornholmsk tekstildesign, smykker, keramik, lys, glas, nisser og julepynt.

Traditionen med det flydende bornholmske julemarked går helt tilbage til 1991, og siden julen 2004 har Juleskibet haft sin faste plads på havnen i Køge. Igen i år er det rederiet Færgen, der fører den hyggelige tradition med Juleskibet videre.

Juleskibet har åbent lørdag den 30. november klokken 10 til klokken 18 og søndag den. 1. december fra klokken 10 til klokken 16. Entreen er 30 kroner per person over 16 år. Begge dage er der gratis kørsel fra Køge Torv og Køge Station til Juleskibet med en veteranbus fra De Bornholmske Jernbaners tid, der er sponsoreret af Skandinavisk Transport Center og Køge Havn.

Kilde: Færgen

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle