J. Lauritzen klar til forbedringer i tørlast

J. Lauritzen kom ud af årets første kvartal med et EBITDA underskud på 6,2 millioner USD. Det var dog en fremgang på 1,2 millioner i forhold til et EBITDA på minus 7,4 millioner USD samme periode sidste år. Rederiet forventer, at opnå et nul-resultat fra 2019.

“I årets første kvartal blev der indbefragtet yderligere et antal tørlastskibe på længerevarende time-charter i forventning om fortsatte forbedringer af tørlastmarkedet. Indtjeningen fra vore gastankskibe var som forventet”,siger adm. direktør Mads P. Zacho.

Yderligere seks tørlastskibe blev i løbet af kvartalet taget på længerevarende time-charter med option på såvel forlængelse som køb. To gastankskibe blev indflaget under Dansk Internationalt Skibsregister (DIS),som de første J. Lauritzen ejede gastankskibe under dansk flag siden 2003.

I første kvartal 2018 udgjorde det gennemsnitlige antal opererede tørlastskibe 83 mod 82 i fjerde kvartal 2017, og det gennemsnitlige antal opererede gastankskibe var 32, uændret i forhold til sidste kvartal2017. Effektiviseringer opnået via forbedret anvendelse af systemer og IT vil gøre det muligt at udvide den flåde, som opereres af selskabet.

Efter den sædvanlige svækkelse af markedet i starten af året, steg tørlastmarkederne mod slutningen af kvartalet. Markedet for mindre gastanskskibe nød godt af de sædvanlige sæsonmæssige styrkelser, i særdeleshed de mindste skibsstørrelser.

Lauritzen Bulkers er godt positioneret til de forventede forbedringer af tørlastmarkedet i den resterende del af året. Kerneflåden af ejede, og skibe på længerevarende time-charter indgået i foregående år, forventes imidlertid først at nå break-even i 2019.

Ved udgangen af årets første kvartal udgjorde de likvide beholdninger 39 millioner USD, mod 59 millioner USD ved udgangen af 2017. De samlede aktiver udgjorde 482 millioner USD mod 504 millioner USD ved udgangen af 2017. Soliditetsgraden var 52 procent og uændret i forhold til udgangen af 2017.

Kilde: J. Lauritzen

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle