J. Lauritzen i nyt offshore joint venture

J. Lauritzen og den norske kapitalfond HitecVision, der fokuserer på olie- og gasindustrien, har etableret et nyt 50/50 joint venture offshore selskab. Udgangspunktet for det nye selskab er J. Lauritzens Hotel- og Servicefartøj Dan Swift.

“Det har gennem længere tid været J. Lauritzens strategi at udvikle vore offshore aktiviteter med den rette partner, især i segmentet for Hotel- og Servicefartøjer, og vi er derfor meget tilfredse med at indgå partnerskab med HitecVision, der er et selskab med kendskab til dette område og høje driftskvalitetsstandarder. Vi kunne ikke have forestillet os en bedre partner”, siger administrerende direktør Torben Janholt, J. Lauritzen.

Det nye joint-venture vil fokusere på kontrahering af semi-submersible Hotel- og Servicefartøjer med høje specifikationer, der også vil være i stand til at servicere kunder i Nordsøen.

“Vi er imponerede over Lauritzen Offshores udvikling og det glæder os, at J. Lauritzen har givet os mulighed for at blive medejer af selskabet”, siger Ole Ertvaag, administrerende direktør for HitecVision.

”Vi har analyseret dette segment gennem længere tid, og vi er overbeviste om, at Lauritzen Offshore har et stort udviklingspotentiale. Vi ser frem til samarbejdet med ledelsen af selskabet og til yderligere at udvikle selskabet”, siger Ertvaag.

Dan Swift Skibet blev leveret i december 2009 og har siden med stor succes opereret for Statoil og Shell, og er for øjeblikket på længerevarende kontrakt til det brasilianske olieselskab Petrobras.

Leder af det nye selskab bliver Jesper Kragh Andresen, der for øjeblikket er direktør for Lauritzen Offshore. Nøglemedarbejdere fra Lauritzen Offshores nuværende kontorer i Singapore, København og Rio de Janeiro vil overgå til det nye selskab.

Kilde: J. Lauritzen

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle